Stenen schouw verwijderen

Richardvg

  • #1
Goedendag,
Heb zojuist een huis gekocht waar een massieve (lelijke) schouw in zit, foto volgt snel! Het huis is van 1972, en nu willen wij deze stenen schouw verwijderen en er een vrij staande openhaard neerzetten zonder schouw maar nu alleen met een zwarte pijp! Het huis heeft twee verdiepingen met betonnen vloeren! Kan ik deze schouw dan zomaar weghalen? en waar moet ik dan op letten? Er zit nu een gesloten werkende houthaard in.
Als de schouw zometeen weg is is het de bedoeling dat de muur gestuct wordt. Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen!!!
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Bij de meeste betonvloeren loopt de schouw tot de onderkant van de betonvloer, ook het kanaal kan er tegen aan zijn geplakt ,of die loopt ook door de vloer heen. je zou om te kunnen zien onder het plafond een paar stenen uit de schouw hakken,. dan zie je snel genoeg hoe of wat.
 

Richardvg

  • #3
 

Richardvg

  • #4
Dit is hem dan! beetje oudbollig, gaat er helemaal uit. Hoe kom ik er achter of er asbest in is verwerkt?
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #5
Je zou door de kachel heen omhoog kunnen kijken , wat voor een materiaal er inzit.het zou ook nog een inbouw kachel kunnen wezen ,in plaats van een inzet, dan is het er waarschijnlijk later ingezet.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Door de kachel omhoog zie je waarschijnlijk alleen roet. Misschien dat je wel met een schroevedraaier op de buis aan de binnenkant kan tikken. Dan hoor je in ieder geval of het metaal of steenachtig is.

De buitenkant van een asbestbuis is grijs (cementkleur). Om het dan zeker te weten kan je een stukje opsturen naar een lab. Je moet dan dus helaas wel de schouw open maken om erachter te komen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu