Stenen schouw bewerken

Huis110

  • #1
Beste klussers,

Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een prachtig rijtjeshuis uit begin 1900. Nou zit er in de woonkamer een enorme schouw. Deze wil ik niet volledig gaan verwijderen, dan wordt het een erg groot project. Maar ik zou deze wel graag wat willen 'verkleinen'. Ik word namelijk niet heel gelukkig van de 'baksteen' look. Heeft iemand van jullie een idee wat ik van de schouw kan verwijderen zonder aan de constructie te komen?

Tips zijn zeer welkom.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Het lijkt me zo niet orgineel misschien kun je wat meer zien als je eerst de balk verwijderd, waarschijnlijk zitten er twee kanalen achter.
 

Pirke

  • #3
Het gedeelte onder de plaat is er later onder gezet is. Zo te zien staat dit ook op een houten balken vloer die onder het gewicht is gaan verzakken. Dus waarschijnlijk kun je hem er bij wijze van spreken nu al zo onderuit schuiven. Het onderste gedeelte heeft in elk geval nu geen dragende functie, en aangezien hij op de balklaag staat ook nooit gehad.

Wat je eigenlijk vast moet kunnen stellen is of het bovenste gedeelte origineel is en/of goed tegen de muur verankerd is. Dan zou je een smallere en lichtere sokkel terug kunnen plaatsen.

Loopt deze schouw toevallig door over de 1e en 2e verdieping?

Ik zou ook even wat aandacht besteden aan de balklaag onder de vloer als ik jou was.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu