Stelschroeven Koralle Norma douchecabine

BertPleizier

 • #1
Ik had lekkage vanuit de douche (vochtdoorslag in de muur). Om de kit goed te kunnen verwijderen en om alles goed schoon te kunnen maken heb ik het frame waarin de 3 deuren schuiven uit elkaar en van de muur gehaald.

Tegen de muur en zijwand zit een profiel geschroefd. In dit profiel past een tweede profiel welke met een aantal kunststof schroeven waterpas gesteld kan worden. De kop valt aan de ene kant van het binnenprofiel, het ringetje valt aan de andere kant van het profiel en het schroefdraad draai je in het buitenprofiel. Door de schroef te verdraaien draai je het binnenprofiel meer naar binnen of naar buiten.

Van deze kunststof stelschroeven zijn er een paar wat beschadigd geraakt. Zie de foto’s hieronder voor hoe de schroeven er uit zien.

De fabrikant geeft aan geen onderdelen meer te leveren (douchecabine is > 25 jaar oud). Weet iemand een alternatief of een vervangend iets? 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De sleuf dieper en breder maken zodat er een muntstuk in past.
  Je hebt een te kleine schroevendraaier gebruikt?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu