Stapelbed met slaapbank

Juuth

 • #1
Hier dan ook mijn allereerste post :lol:

We zijn hier begonnen met een stapelbed te maken, met het idee er onder een slaapbank te maken met een vaste rugleuning en te verwijderen leuningen.

Het stapelbed zelf hebben we inmiddels al (het matras lag er even in om de lelijke planken te verdoezelen die hier als lattenbodem functioneren)


De planken voor het frame van de slaapbank hebben we inmiddels ook, dus binnenkort eerst maar eens de boel stofferen, dan het totale bed nog verven (dat doen we pas als het nieuwe laminaat in die kamer komt) en dat de bank monteren.


Alleen vind ik de schuimrubber platen en alles nogal behoorlijk duur, ook via marktplaats en dus ben ik op zoek naar een alternatief.


Mensen met ideeën zijn dus erg welkom :) Verbouwen is al duur genoeg....
 

Frank

Vaste beantwoorder
Moderator
 • #2
Ik zou ondanks de kosten niet teveel willen bezuinigen op de kwaliteit van de matras. Ligcomfort en hygiëne zijn belangrijk genoeg.
 

Juuth

 • #3
Het gaat niet om het matras, maar om de rugleuning en armleuningen ;)
Matrassen hebben we genoeg (teveel)/
 

Frank

Vaste beantwoorder
Moderator
 • #4
Oh, :oops:, niet goed begrepen.
Kan je die delen dan niet snijden uit één van de matrassen die je teveel hebt?
 

Juuth

 • #5
Haha nou nee... mochten er meer mensen blijven slapen dan we verwachten dan heb je nog iets achter de hand. voor de noodgevallen zegmaar... kan altijd goed uitkomen.

ik denk dat ik gewoon een goedkoop matrasje via marktplaats koop en die dan uit elkaar ga slopen om de rugleuning vn de slaapbank op te vullen.

de stoffen koop ik wel op de vrijdagmarkt. 2 euro per strekkende meter ofzo, tenzij je echt voor de specialere luxe stoffen gaat, dan kom je misschien op 5 euro per strekkende meter.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #6
Op sommige markten, verkopen ze ook schuimrubber.
Maar van een goedkoop matrasje kun je het ook maken.

Ik zag laats bij een winkel met veel actie ook een matras op een rolletje, die na het uitpakken zichzelf helemaal uitzet.
Deze koste maar een paar tientjes.
 

Frank

Vaste beantwoorder
Moderator
 • #7
Verwacht van die stoffen niet teveel. Meubelstof begint ergens bij € 25 en dan is het minimale kwaliteit. Ik wil je ideeën niet de grond in boren hoor. Tenzij die bank sporadisch gebruikt wordt, maar als je hem dagelijks gebruikt moet je echt wat beters nemen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #8
Kringloopwinkel ?
 

Juuth

 • #9
@ Frank: valt best mee... we maakten het vroeger ook altijd met stoffen van de markt, ook al was het spotgoedkoop... onze zelfgemaakte bank heeft toch nog bijna 10 jaar trouwe dienst gedraaid, dat kun je tegenwoordig van banken al niet meer zeggen.. helaas..


We hebben inmiddels besloten ons eigen matrasje te gebruiken voor de opvulling en de stof dus van de markt te halen of via marktplaats. Bij de kringloop hier hebben ze vrij weinig leuke stoffen, alles zo ouderwets, en dat is is dus juist niet wat ik wil bereiken.

De gehele kamer bestaat uit natuurlijke tinten (groen, bruin, nootmuskaat, zwart, wit, blauw) dus dan valt zo'n ouderwetse stof vaak al buiten de toon met alle motieven en bloempartijen die erop staan gedrukt. De bank wil ik denk ik zwart of donkerbruin maken met lichte kussens.
 

Juuth

 • #10
Het bed staat inmiddels in de mdf grondverf, behalve nog een paar planken om de onderkant dicht te maken (bed staat in de hobbykamer waar straks 2 konijnen los kunnen lopen).

Ik ga zometeen nog even een paar onderdelen dus in de grondverf zetten, en morgen ga ik beginnen met de achterkant van de "bank".
Daarvoor gaan we dus gewoon een oud matras gebruiken die momenteel nog in de schuur ligt. De stof wacht nog even, want heb nog niet veel kunnen vinden wat ik leuk vind.

Een foto van eerder vanavond:


verderop deze week gaat hij nog in de wit hoogglans lak, of althans... alles behalve dus het decoratie-bakje aan de voorkant, en er moeten nog 3 plankjes komen om het trappetje af te maken, die ga ik dus morgen even zagen en in de grondverf zetten, en ook die worden een andere kleur..

En als laatste nog wat extra decoratie in het thema "jungle".
 

Juuth

 • #11
Bank is bijna klaar :D

 

Bprosman

 • #12
Rietveld zou er jaloers op zijn :)
 

Juuth

 • #13
Dankje... denk ik? :lol:

Rare vraag misschien, wie is rietveld? :P


EDIT:
hihi, ik ben echt een cultuurbarbaar :oops:
Net maar even men vriend gevraagd wie het was en kreeg gelijk een uitfoettering, hahaha.

Maar bedankt! :D Nu ik weet WIE het is ben ik er toch wel stiekem weer een beetje trots op :oops: :lol:
 

EvdL

 • #14
Rietveld was een Nederlands architect, grafisch ontwerper en meubelontwerper.
Een van zijn bekendste ontwerpen isVoor meer info over Gerrit Rietveld.
 

Bprosman

 • #15
Het waren meer deze ontwerpen waar ik aan dacht toen ik het bed zag : 

Juuth

 • #16
Inclusief alle decoratie, krijg je dus dit (ja, de vlekken rondom het bed zijn weer groen gemaakt, haha)


Nu nog de rest van de kamer verzinnen zodat alles mooi 1 geheel gaat worden.. Dus mooi idee verzinnen voor de inbouwkasten, een idee voor de hamsterstelling die over een paar weekjes ook gemaakt moet worden, en nog 2 plankdragers halen voor de 4e plank in de andere hamsterstelling.
En nog iets verzinnen voor de witbuikegel, zodat die ook zijn ruimte weer terug krijgt...


En voor iedereen die zich af vraagt waarom ik ooit een thermometer aan het bed heb vastgemaakt... Mijn egeltje mag absoluut niet in een verblijf zitten van onder de 15 graden, en voor de rest van de dieren zie ik dat ook niet graag gezien ze nogal vatbaar zijn. Dus zo kan ik mooi de kamertemp. bekijken zonder nog zo'n dure installatie te moeten plaatsen...
 

Nicklatu

 • #17
Respect hoor... heel mooi gemaakt en verzonnen... Toppie....
 

Juuth

 • #18
Bedankt!
Inmiddels ben ik beneden weer verder gegaan, de kozijnen schilderen etc en binnenkort gaan we eindelijk beginnen aan de toog zodat we nalang wachten eindelijk een open keuken gaan krijgen (moesten nog wachten op toestemming van de woningstichting)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu