Standaard lengte elec. snoer inbouwapparatuur?

Fry35

 • #1
Hoi,

eigenlijk een simpele vraag! Ik ben mijn stopcontacten aan het plaatsen op plinthoogte in een nog te installeren keuken tbv inbouwapparatuur. Nu weet ik dat die stopcontacten niet achter de inbouwapparatuur zelf mogen zitten, dus plaats ik ze er schuin onder. Maar nu vraag ik me af: heeft inbouwapparatuur een standaardlengte qua electriciteitssnoer of is er soms een bepaalde minimum lengte? Het lijkt me nl erg vervelend als ik straks een wandcontactdoos plaats en het snoer blijkt net te kort te zijn.....

bedankt alvast!

Steven
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henkvis

  • #2
  Ik heb ook net een keuken geplaatst en daarbij heb ik opbouwstopcontacten helemaal onderaan tegen de muur en helemaal bovenaan tegen de muur van de betreffende inbouwkast geplaatst.

  Dus achter de onderplint en de bovenplint.

  Alle snoeren waren bij mij lang genoeg, maar als dit niet het geval was geweest, dan had ik ze gewoonweg verlengd.

  suc6
   

  Fry35

  • #3
  Ok, bedankt!
  Verlengen leek / lijkt mij geen optie want ik begreep dat je inbouwapparatuur altijd rechtstreeks aan het contact moet hangen en je niet mag verlengen met bijv. verlengsnoer. Klopt dat?
   

  Fiesiekus

  • #4
  Er mag geen verlengsnoer aan gemaakt worden; dat klopt ja. In zo'n geval zal het hele snoer vervangen moeten worden. In de specificaties van de apparaten staat wel de snoerlengte, die zou je dan van te voren moeten hebben.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu