Stalen trekveer; stroom eraf?

Ectholian

  • #1
Ik heb een buis van de meterkast naar de slaapkamer (eigenlijk 2 maar dat terzijde) waar een telefoonkabel doorheen gaat. Ik wil daar graag een UTP doorheen trekken, dus het idee was om de trekveer in de meterkast aan de telefoonkabel te bevestigen, boven de telefoonkabel er uit te trekken, utp aan trekveer vast en dan weer naar beneden trekken.

Is er echter een kans aanwezig dat deze buis via een contactdoos loopt waar spanningsdraden oid doorheen lopen? Gezien de trekveer van metaal is, lijkt het me niet fijn als ik ergens een fasedraad tegenkom ...
 

Fiesiekus

  • #2
Lijkt me uitgesloten.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Als je installatie geheel volgens de norm is aangelegd zou deze buis niet in verbinding met buizen/dozen met spanningsvoerende draden mogen staan. Echter om 100% zekerheid te hebben is het misschien verstanding de spanning toch maar even uit te schakelen.
 

Ectholian

  • #4
Het is een huurhuis, gebouwd in 2005. Alle stopcontacten zijn ook netjes geaard volgens bouwbesluit e.d. dus ik neem aan dat dat dan wel snor zit. Maar zal dan voor de zekerheid toch de stroom er maar even afhalen ... :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu