Stalen bint recht of in een hoek?

Aheinkens

  • #1
Is het zo dat je alleen een recht stuk (draag)muur kunt ondersteunen met een stalen bint, of bestaan er ook contructies die een verspringende muur op het punt van verspringen zouden kunnen dragen?

Ik heb een draagmuur die niet recht loopt, maar op een punt in de woonkamer zo'n 30cm verspringt, precies op de plek waar ik een opening zou willen maken.

Ik ben me ervan bewust dat niemand de situatie kan beoordelen op afstand, ik vraag me alleen af of er degelijke constructies bekend zijn.

Groetjes,
A Heinkens
 

Pepjo

  • #2
Dan moet je naar een constructiewerkplaats of smid toe en iets op maat laten maken. Dat kan natuurlijk altijd.

Laat wel een bouwkundige even een en ander doorrekenen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik geef u weinig kans :?
 

Bass

  • #4
Probleem is dat je wat wringing moet kunnen opnemen in je constructie. Een goed gelaste constructie met op de juiste plaatsen verstijvingsschotjes en misschien een portaalconstructie zou dit moeten kunnen, maar laat het over aan een deskundige.
 

Red

  • #5
Gewoon een gerenomeerd bouw bedrijf in de arm nemen en geen klusser. Laat een berekening maken, dit kost ca 200 euro en als je het werk laat maken waarschijnlijk gratis. Ik heb verleden week 2 pinanten laten slopen (overgang keuken-aanbouw) en 2 stalen hoek lateien laten plaatsen van 100.150.10 en 2,7 m lang dit koste 1700 euro, daar ga ik niet voor (laten) klooien. Het blad van 150 valt in de spouw en op het blad van 100 rust de bovenliggende muur (1 voor binnen, 1 voor buiten muur).

Mijn werk is ander dan het uwe, maar het zal zeker wel kunnen, al zal de constructie waarschijnlijk wel onder het plafond komen en dus zichtbaar zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu