Stalen binten op maat (met hoeken)

De slijter

  • #1
Beste klussers,

Kan iemand mij vertellen waar ik een stalen bint kan bestellen om een draagmuur op te vangen.

Deze draagmuur loopt eerst recht daarna op een gegeven moment schuin weg en loopt daarna weer rechtdoor.

Deze bint wil ik op maat gemaakt hebben en of het mogelijk is om de bint in één geheel te krijgen want dat scheelt 1 pilaar om extra te plaatsen, waardoor ik extra ruimte creeer voor m'n kookeiland.

Bij voorbaat dank voor de reacties.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Wij kunnen na mijn mening hier geen antwoord op geven.
Leveranciers en merk gebonden uitspraken doen wij hier niet.

Of het aan 1 stuk kan hangt van het te dragen gewicht af.
De hoeveelheid massa aan het begin en einde van het bint waarop deze kan steunen, en of de fundering dat op 1 plek kan dragen.

Hieraan zal toch wel wat berekening aan vooraf gaan.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een dergelijke constructie-berekening kan uitsluitend ter plekke gemaakt worden aan de hand van de situatie, niet via een forum.

Wend je daarvoor tot een aannemer, constructeur of een bouwbedrijf in je omgeving. Adressen worden hier inderdaad niet verstrekt.
Zoek in de gele gids / telefoonboek / internet voor adressen.

In veel gevallen zal een bouwvergunning verplicht zijn. Overleg daarom ook met de gemeente, afdeling bouw- en woningtoezicht.

Uit een tekst van gemeente den haag (als voorbeeld genomen):

Dragende muren
In de bouwtekeningen van het pand kunt u zien welke muren dragen (ondersteunen) en welke muren niet dragen. Deze tekeningen kunt u tegen betaling inzien op de afdeling Inzage Bouwtekeningen. U kunt daar ook kopieën van de tekeningen laten maken. Ook hieraan zijn kosten verbonden. Zie hiervoor de algemene folder Bouwvergunningen.

Stalen balken
Wijzigingen in de constructie kunt u het beste opvangen met stalen balken. Als u een draagmuur sloopt voor een open keuken, moet het gewicht van de muur boven het gat ondersteund worden met een stalen balk. Hoe sterk deze balk moet zijn en hoe hij geplaatst moet worden kunt u het beste door een constructeur uit laten rekenen. Denkt u er daarbij ook aan dat de balken brandwerend afgewerkt moeten worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu