Stadsverwarming meter blijft oplopen

PietParra

  • #1
Beste medeklussers,

Sinds 1.5 jaar woon ik in een hoek-appartement in Rotterdam die voorzien is van stadsverwarming van Eneco. Ik heb altijd 'gewoon' een CV gehad en hier dus geen ervaring mee.
Aangezien je de verwarming altijd hoort 'lopen' in de kast waar de toevoer zit ben ik is gaan kijken hoe alles nu werkt. Blijkbaar circuleert er altijd water, waardoor het op temperatuur wordt gehouden. Op zich niks verkeerds aan.

Nu kwam ik er achter dat mijn meter, ook zonder het gebruik van warm water of het aan hebben staan van radiatoren, altijd een beetje oploopt. Ik heb gebeld met Eneco en zij geven aan dat dit normaal is. Alleen bij het afsluiten van de toevoer zou de meter helemaal stil komen te staan en dit klopt ook. Raar eigenlijk.. dat je meter oploopt, dus dat je betaalt, terwijl je niks af neemt?

Nu ben ik eigenlijk benieuwd of dit echt klopt? Hoort de meter altijd een beetje op te lopen, ook als je geen warmte afneemt? Ik heb de 'M3' stand om 22:57 opgenomen en deze stond op 6697.195. Om 11:03 in de ochtend stond deze op 6708.059, een verschil van 10.864 M3. Mij zeggen deze getallen niet zoveel. Maar is er misschien iemand die weet of dit een normaal verbruik is als alles uit staat? De GJ stand heb ik helaas alleen in de avond opgenomen, maar die was ook een beetje opgelopen in de ochtend. Al neem ik aan dat de M3 en GJ met elkaar verbonden zijn.

Ik heb nog wat andere cijfers van de meter afgelezen, ik weet niet of die relevant zijn:
- temperatuur 1 = 69.61
- temperatuur 2 = 69.45
- 912 L/H

Alvast bedankt voor het meedenken en jullie hulp.

Mvg PietP
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Heb je vloerverwarming? Zo ja kan je dan een foto plaatsen van de verdeler?
 

PietParra

  • #3
Ik heb geen vloerverwarming. Heb nog wel een foto van de installatie.
4E2289EE-B734-4892-A0EE-C0A045DC8F29.jpeg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Als er ook tapwater bereiding op zit dan klopt het dat er iets water blijft lopen, de platenwisselaar word warm gehouden, net als bij een CV.
Overigens zegt het stromen van water niet heel veel, de meter kijkt NL zowel naar de liters als naar het verschil in temperatuur tussen aanvoer en retour.
Hoeveel l/HR loopt er door de meter in rust en met welk temperatuur verschil
 

PietParra

  • #5
Als het goed is zit er ook een tapwater bereiding zit. Zover ik weet zijn daar de 2 verschillende rode hendels voor.

De cijfers die ik in mijn eerste post opschreef, waren de cijfers in rust.

Hij geeft dus 900 L/H aan. Lijkt me veel, maar geen idee of dit normaal is. Temperatuurverschil is rond de 0.2/0.4.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu