Spots boven aanrecht

willem944

  • #1
Hallo,

de elektricien die het schakelmateriaal voor onze nieuwe keuken levert heeft voorgesteld om de hanglamp die nu met twee lampen op 90 centimeter boven het aanrecht hangt te vervangen door een plafondrail met een aantal spots. Te verlichten aanrechtblad met spoelbak is 250 cm breed. Plafond op 2,60 meter. Vrouw is bang dat dat te hoog is. Iemand ervaring?
Willem
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
om het blad te verlichten is led onder de kastjes ideaal
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
Hoe komt de keuken eruit te zien? Als ik lees dat er nu hanglampen hangen dan verwacht ik geen bovenkastjes?

Afstand tot het blad is het probleem niet, kwestie van de juiste lichtopbrengst en stralingshoek van de spots kiezen. Maar let er wel op dat er geen schaduw op het blad valt, ook / zeker niet als je aan het aanrecht staat.
 

willem944

  • #4
Hallo, dank voor jullie reacties. Heb een 'onopgeruimd' fotootje toegevoegd. Is L-vormige keuken. Links de poot met bovenkastjes, kookplaat etc. Met led onder de kastjes. Rail komt, net als hanglamp nu, midden boven aanrecht dus geen last van schaduw.

P1050391.JPG
 

Evenwatanders

  • #5
Ik heb het plaatje even wat lichter gemaakt, dan is wat beter te zien waarom het gaat:

P1050391.JPG


Het is zeker een heel verschil of je een paar spotjes in het plafond aanbrengt (ook al zijn die gebundeld) of een dergelijke verlaagde lampencombinatie toepast. Zelf hebben we ooit gekozen voor spotjes in het plafond (toen nog met halogeen) die sterk gebundeld waren. Maar de vrouw vond het maar niets en na korte tijd hebben we toch weer een paar van dergelijke lampjes opgehangen.

Het is een keuze die je zelf zult moeten maken...
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
XanderH schreef:
kwestie van de juiste lichtopbrengst en stralingshoek van de spots kiezen. Maar let er wel op dat er geen schaduw op het blad valt, ook / zeker niet als je aan het aanrecht staat.
Daar sluit ik me helemaal bij aan. Je kunt prima verlichting krijgen boven het aanrecht met de juiste keuze en positionering van spots.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Spotjes midden boven het blad is vragen om problemen.
Zeker als ze hoog zitten.
De vuistregel is 1/3 uit de wand, anders zit je steeds in je eigen schaduw.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu