Spoel "knop" Toilet

Rvdgroep

  • #1
Goedemiddag,

Het volgende is het geval:

In mijn badkamer heb ik een toilet met als doorspoelmechanisme een "ouderwetse" spoelknop... Bij een hooghangend reservoir heb je ze volgens mij in 2 vormen:

1. Een koordje;
2. Een drukknop.

Ik heb dus deze drukknop, ik weet niet hoe je 'm noemt, maar 't is een mechanisme dat over de leiding heen is geplaatst en werkt met een soort staaf die je een "kamer" induwt, waardoor de blokkade van 't water opgeheven wordt. Deze is stuk gegaan, waardoor langzamerhand mijn toiletruimte dagelijks voldruppelt met water...

Ik wil deze dan ook vervangen, maar nou vroeg ik me 't volgende af:
- Weet iemand hoe je zo'n soort mechanisme noemt?
- Weet iemand waar je zoiets kan kopen (de bouwmarkt had 't bijvoorbeeld al niet).

Alvast bedankt!
 

Gerrit

  • #2
Bij mijn weten zijn ze niet meer in de handel, maar informeer eens bij een sanitairinstallateur.
 

Rvdgroep

  • #3
:) thanks... je kan me niet de naam van 't specifieke onderdeel noemen???


En iemand anders nog ideeën?
 

Gerrit

  • #4
Ik heb zelf geen idee, maar wacht even tot een sanitairspecialist op het forum is.
 

Rvdgroep

  • #5
Ok, in ieder geval bedankt!
 

Jacovrie

  • #6
Het wordt gewoon een drukknopgarnituur genoemd. Alleen zijn ze er van verschillende merken. Je had ze o.a. voor Philips, Royal en Geberit reservoirs. Aangezien het hier gaat om een drukknop die om de buis valt, is het waarschijnlijk een kunststof drukknopgarnituur van Geberit.

In de drukknop zit een zogenaamde drukknopbal, deze is van rubber. Hoogst waarschijnlijk is deze rubber drukknopbal kapot (gescheurd, verouderd etc.) Wanneer het huis zelf nog goed is, is de oplossing vervanging van deze rubber drukknopbal. Oude rubber drukknopbal opmeten, want er zijn van rond 57mm en 60mm en deze zijn onderling niet uitwisselbaar.

Er is bij de rubber drukknopbal te komen door het losdraaien van de bovenkant van de drukknopgarnituur. Voor het verkrijgen van een nieuwe drukknopbal is de kans het grootst bij de installateur.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
:prima:
 

Rvdgroep

  • #8
Ontzettend bedankt Jacovrie!

Weet je toevallig ook of deze onderdelen bij 1 van de (grotere) bouwmarkten/ klusketens te verkrijgen is? Ik denk dat ik 'm namelijk zelf wel kan vervangen...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Waarschijnlijk alleen bij een sanitairzaak of een loodgieter, neem de oude mee want er zijn drie maten van zover ik weet.
 

Jacovrie

  • #10
Jan heeft het antwoord gegeven en bij mijn antwoord staat het ook. De meeste kans maak je bij de installateur. Zelf heb ik de betreffende rubber drukknopbal bij de grotere bouwmarkten nooit gezien. Zij hebben vaak alleen de meest courante onderdelen.
Het assortiment verandert echter elke keer, dus met zekerheid is het niet te zeggen.

Veel installateurs doen ook onderhoudswerkzaamheden en hebben daardoor onderdelen op voorraad. Vandaar mijn antwoord dat de kans hier het grootst is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu