Spoed: Rambo pantserlak vergeelt op garagedeuren

HeidiUlrich

  • #1
Ik licht graag de noodkreet 'spoed' even toe. Aanstaande zaterdag 1 juni heb ik een vernissage en ik heb nog 1 week om dit probleem ietwat te verhelpen!

De afgelopen maanden heb ik in opdracht aan een tweetal garagedeuren geschilderd. Met drie kleuren buitenlak op terpentinebasis heb ik een heel figuratief tafereel geschilderd. In andere woorden: een landschap en een man met een ijscokar, heel gedetailleerd.

In de laatste week heb ik alles op goed vertrouwen afgelakt met Rambo Pantserlak die de opdrachtgever me gaf. Alles prima. Echter, nu 5 weken na de opdracht, zijn de gelakte delen ernstig aan het vergelen!

Ik schrok er erg van, want vooral in zonlicht zie je het erg goed. Ik heb slordig gelakt, zie ik nu wel, en het lijkt net alsof er iemand een dunne laag honing tegen de deuren aan heeft gesmeerd.

Adviseer alstublieft niet 'alles overlakken!' want dat kan niet. Er zitten zoveel details, en zoveel kleurovergangen in: daar zit maanden werk in. Dat kan niet.

Wel kan ik wellicht met een oplosmiddel nog iets van de ergste vieze vlekken weghalen, maar dat mag de kleurlak op terpentinebasis eronder niet aantasten!

Wie helpt mij?
Kosten zijn geen probleem.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
1 Juni zal zeker 1 juli moeten zijn.

Rambo Pantserlak is een transparante lak voor blank hout. En waarschijnlijk niet geschikt als extra beschermlaag voor dekkend geschilderd hout.
In de laatste week heb ik alles op goed vertrouwen afgelakt met Rambo Pantserlak die de opdrachtgever me gaf.
Daarmee is het niet (meer) jouw probleem, maar dat van de opdrachtgever.

Helaas kan ik je niet helpen: Ik zou verder niet weten hoe je de pantserlak kunt verwijderen zonder de schildering aan te tasten. Daarbij is dit een Klusforum, en niet bedoeld voor zakelijke geschillen of problemen.
 

HeidiUlrich

  • #3
1 juni moet inderdaad 1 juli zijn, aanstaande zaterdag.

Dat Rambo Pantserlak niet geschikt is voor acrylverf op metalen garagedeuren, zo ver is duidelijk.

Voorts het volgende, even aanstippend dat je op basis van aannames een verkeerd beeld hebt van de situatie.

Ik ben een amateurschilder die, stel het zo even, de twee garagedeuren van haar buurman heeft voorzien van een mooi tafereel.

Als ik een schilder en hij mijn aannemer was geweest, had ik het geschil wel bij hem aangekaart. En als het een dergelijk geschil was, had ik niet de moeite genomen me op een klusforum te registreren en deze vraag in de categorie verf te plaatsen - dan was ik naar de rijdende rechter gegaan! :mrgreen:

Dat je geen echt advies hebt over de verf, soit, maar dat je aannames doet over het doel van mijn bericht hier frustreert me. Nogmaals, dit is een klusforum, ik ben een amateurschilder en heb een probleem met verf over verf. Niet met mijn 'buurman' in deze. Dank je voor je begrip.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Walker schreef:
Helaas kan ik je niet helpen: Ik zou verder niet weten hoe je de pantserlak kunt verwijderen zonder de schildering aan te tasten. Daarbij is dit een Klusforum, en niet bedoeld voor zakelijke geschillen of problemen.
Moet dat nou.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu