Split airco -> buitenunit hoger dan de binnenunit mogelij

G-J

 • #1
Hallo,

ik heb een single split airco unit gekocht voor de slaapkamer. Mijn idee was om de buitenunit op het dak te plaatsen vanwege de bereikbaarheid van de buitenunit (anders zou deze op onbereikbare hoogte tegen een buitenmuur komen).

Nu lees ik in de gebruiksaanwijzing dat de binnenunit minimaal 1 meter hoger dan de buitenunit moet hangen. Is dit alleen voor het condenswater? (dit is niet terug te vinden in de handleiding)
Want ik heb zelf al eens eerder een split airco geplaatst (samen met een installateur) en daarbij ging de buitenunit gewoon omhoog en alleen het condeswaterleidinkje naar beneden...

Type airco: Amcoraire HW AM9KE

Alvast bedankt voor de reactie.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tozz

  • #2
  Wat ik uit het plaatje op pagina 15 begrijp gaat het inderdaad om de condensafvoer die wordt afgevoerd. De afvoerleiding zit misschien in een soort mantelbuis samen met de overige leidingen?

  Anders zou je er voor kunnen kiezen om de afvoer niet in die mantel te leggen zodat je de buitenunit toch hoger zou kunnen hangen.

  Ik zie verder namelijk geen reden waarom dat niet zou kunnen.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #3
  Normaal gesproken maakt het voor het koelmiddel niets uit, behalve als je meer dan een aantal meters omhoog wilt, dan moet je er 'oliebochtjes' in leggen omdat anders alle smeermiddel in de stijgleiding blijft en je compressor droog loopt.

  Deze unit heeft waarschijnlijk geen condenspomp.
   

  G-J

  • #4
  De leidingen zijn nog niet samengebonden en de condensleiding kan dus gewoon apart naar beneden.

  Hij heeft inderdaad geen condenspomp, maar dat is geen probleem, die kan ik naar beneden in een afvoer kwijt. De buitenunit komt ca. 1 meter hoger te staan dan de binnenunit. Volgens mij moet dit gewoon kunnen, toch?
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu