Spleet in parket

Luiz

  • #1
Ik heb zelf een paar maanden geleden parket aangelegd maar in 't midden van de living doet zich een grote spleet tussen 2 planken voor alsof ze uit mekaar zijn geschoven. Ik heb dit proberen op te vullen met pasta maar dat was blijkbaar geen goed idee. De planken komen soms ook enkele mm naar boven waardoor de opvulpasta breekt. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zitten er rondom de vloer parketveren ?
 

Veronika

  • #3
Zit de spleet tussen twee uiteindes van planken (kopse kant) of tussen twee lange kanten van planken?

Er zijn metalen hulpmiddeltjes te koop om parketdelen vanaf de wand aan te schuiven naar het midden. Het is een plaatje met aan het ene eind een rechtopstaand kantje omhoog (om tegen te slaan met je hamer) en aan de andere kant een zelfde plaatje omlaag, om in de spleet tussen muur en hout te steken. Het plaatje leg je dus op de plank die moet worden aangeschoven, bij de muur. Daarvoor moet je je plint wel weghalen vermoed ik - anders kom je niet om de plank heen in de spleet.

Misschien lukt het hiermee om de boel weer tegen elkaar te krijgen?

Zo ja, schuif dan tussen muur en plank een parketveer of bijv een stukje kurk oid. Dit is wel veerkrachtig maar houdt het hout toch bij elkaar.
Als dat gelukt is
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De planken komen nooit aan de kopse kanten naar boven, de spanning komt op de langs-naden, in de lengte zet hout vrijwel niets uit.
 

Veronika

  • #5
Er was in eerste instantie sprake van een spleet, toch? Mij is niet duidelijk of de spleet en/of het omhoog komen wel op dezelfde plek zijn. De spleet kan tussen het kopse hout zijn en het omhoog komen over de breedte.

Het hulpstuk is mi trouwens ook wel bruikbaar om planken in de breedte aan te schuiven, hoewel het er niet specifiek voor bedoeld is.

Je moet natuurlijk wel eerst het opvulmiddel uit de spleet verwijderen, als je de vloer weer netjes wilt laten aansluiten. En dan na het aansluiten idd parketveren of een dergelijk hulpmiddel gebruiken rondom aan de buitenzijden van de vloer om het werken in de toekomst op te vangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu