SpeedComfort

Nou het is geen probleem maar meer een vraag.
Het is de winnaar van het groenste idee maar ik kan eigenlijk niets vinden of het ook echt werkt.
Dus dacht ik vraag het hier :D
 
Heb laatst op een beurs met een vertegenwoordiger van het product staan te praten, waar hij mij veel er over heeft uitgelegd.
Weet het niet allemaal meer uit mijn hoofd, maar kon de werking van het product met harde cijfers onderbouwen.

Kost éénmalig best wat in aanschaf, maar het is een zeer duurzaam en milieuvriendelijk product wat zichzelf zeker terugverdiend.

Zelf ben ik overtuigd van de uiteindelijke besparing hiervan.

Echter bedenk ik mij net of ik dat hier wel mag vertellen.

Anders verwijder het maar.
 
Het verhoogt de confectie van de radiator. Dus zal er een betere menging zijn, waardoor je eerder het comfort van de warmere lucht ervaart. Als de verwarming altijd aanstaat, is de toegevoegde waarde gering.

Uiteindelijk zijn het gewoon een paar pc-ventilatoren, welke in lijn boven of onder de radiator hangen.
 
Lijkt mij ook. Er is maar een manier om minder gas te gebruiken, isoleren en tocht vooral wind van buiten te bestrijden.
Misschien als de radiatoren heel ver van elkaar afstaan waardoor de warme lucht sneller in die ruimte met koude is gemengd. Of de thermostaat hangt niet op de beste plek.
 
De enigste manier op energie te besparing met zo een systeem(warmteafgifteverhogend systeem)is de aanvoertemperatuur te verlagen waardoor de Hr-ketel gaat condenseren en zo maximaal 10% gas gaat besparen. Alleen de vermogen van de Speedcomfort is niet voldoende om de watertemperatuur te verlagen. de warmteafgiftetoename van de speedcomfort is 5%. Waardoor je de aanvoertemperatuur met kleine 2°C kan verlagen. Dus geen besparing!

Wat me wel een goed product lijkt is de X. Ze claimen dat de aanvoertemperatuur met 15-20 verlaagd kan worden omdat er een warmteafgiftetoename van 60% verkregen wordt. Dit systeem ziet er stuk professioneler en krachtiger uit dan de speedcomfort maar is ook een stukje duurder

En op hun site hebben zij ook een vermogentest met speedcomfort en radiator-booster gemaakt.

Merknaam en link naar commerciele site verwijderd, Mod
 
Vanwege de opkomst van warmtepompen zijn er meer radiatoren die met lagere temperatuur kunnen werken, al dan niet geholpen door ventilatoren.
 
Het ventilatie systeem is bedacht voor convectie radiatoren, zodat deze al bij een lagere water temperatuur voldoende convectie zouden maken.

Bij een convector gaat het om een systeem met heel weinig waterinhoud en dus snel op temperatuur.

De winst zit in een sneller werkend systeem met minder temperatuur verhoging.

Alleen is dat zoals we alles in Nederland kunnen slopen,nu ventilatie op radiatoren, het scheelt bijna niets omdat een radiator al op lagere temperatuur voldoende convectie maakt.

Vergeet ook niet dat er wel elektra wordt gebruikt en dat weer van de gas besparing af moet, dan zal besparen met radiator elektrische convectie nihil zijn.
 
@ Chef Werkplaats, neem even de moeite om de forumregels te lezen.
Ook in je eerste bericht linkte je al naar een site en merk.
Ik neem aan dat dat niet de reden van aanmelden is?
 
Een warmteafgever, een radiator of wat dan ook, kan door geen enkele voorziening meer warmte afgeven dan de toevoer van een ketel of warmtepomp.
De afmetingen van een radiator met ventilator kan kleiner worden dan een radiator zonder ventilator.
De oude benaming was ventilatorconvector, leeftijd 100 jaar.
Een nadeel van convectiewarmte is een verhoogd warmteverlies aan de buitenmuur en plafond. Het zgn. installatierendement zal lager worden bij het toepassen radiatoren met ventilatoren. Dat ontstaat omdat de ventilatorconvector een verhoogde aanvoertemperatuur nodig heeft. bernhard
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan