Spaanplaat zwart verven

Nadia2311

 • #1
Hoi!

Ik ben van plan om binnenkort een eettafel te bestellen. Het gaat om een licht eiken tafelblad van spaanplaat. Deze zou ik het liefst in het zwart willen, maar omdat dit moeilijk te vinden is heb ik besloten om de tafelblad zelf zwart te verven (indien dit natuurlijk kan)

Nu zit ik met de volgende vragen.. hoe pak ik dit aan? Is het tafelblad na het verven kras en sloot bestendig aangezien er vaak gebruik van zal worden gemaakt?

F3771827-8848-4066-A43F-C2DB471B0839.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Zo te zien is de tafel bekleed met folie, met een eerste speciale grondverf (verfspeciaalzaak) is dat wel te doen en daarna 1 of 2 keer aflakken, liefst spuiten.
  Na de verf nog een laag blanke matte lak (vloerenlak) er overheen tegen beschadigingen.
   

  De Bob

  • #3
  Waarmee is het blad behandeld/bekleed ?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  Zo te zien is de tafel bekleed met folie.

  Meer info is er niet te vinden op de website van de aanbieder. Persoonlijk denk ik dat je spijt gaat krijgen van deze aankoop. Beter koop je een paar losse poten (bij meerdere aanbieders van massief eiken tafels te verkrijgen) en een goed multiplex blad van 40 mm dik als massief eiken te duur wordt. Dit blad kun je met schuren en plamuren en lakken mooi strak krijgen.
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu