Spaanplaat wanden: veiligheidstips?

Toine62

  • #1
In mijn pas aangeschafte appartement komen me net iets teveel spaanplaat wanden tevoorschijn dan ik had verwacht. (men had het over 'enkele houten wanden' van een onbekende houtsoort, maar ik had geen idee dat er overal spaanplaat onder het behang tevoorschijn zou komen)
Het zit tegen de helft van de muren en dat is toch al gauw een dikke dertig vierkante meter oppervlak in mijn appartementje.

Nou ja, niet het einde van de wereld. Maar ik sta op het punt om er een nieuw behangetje overheen te plakken en ik vraag me toch twee dingen af:
Hoe zit het met die verhalen over spaanplaatgas die ik wel eens hoor? Is dit overdreven, of iets om rekening mee te houden? En zo ja, hoe?
En wat ik me ook afvraag is hoe het zit met de brandveiligheid? Is dat spul op een of andere manier te bewerken zodat het minder brandgevoelig is?

Alles eruit halen is niet echt een optie want de reden dat het er in zit schijnen onbewerkte muren te zijn. En een stukadoor laten komen voor een volledige klus, dat gaat mijn portemonnee voorlopig niet trekken ;-)
 

Fiesiekus

  • #2
Voor je beide punten: als je er een laag behang over aanbrengt is er geen enkel probleem. De lijm verhindert het eventuele vrijkomen van formaldehyde gas (zo er al iets vrijkomt) en een spaanplaat in de fik steken...dan moet je er een tijd met een brander op staan blowen.
 

Toine62

  • #3
Hey bedankt. Dat scheelt weer een boel werk ;-)
Overigens ben ik inmiddels ook een wand met multiplex tegengekomen. Geldt daar hetzelfde voor?
 

Fiesiekus

  • #4
Ja.
 

Toine62

  • #5
Kort en duidelijk
Bedankt! :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu