Soms geen vlamvorming

Hildr

  • #1
Mijn Remeha Avanta ketel heeft soms problemen met vlamvorming en schiet dan in fout E4. Er zijn dagen dat alles prima werkt en dan is het probleem er ineens weer. Lijkt het vooral moeilijk te hebben met de eerste ontsteking van de dag; als de ketel een tijdje heeft gedraaid is het ontsteken zeg een uurtje daarna geen probleem.

Als het een paar tellen duurt tussen gasklep open en vlamvorming (wat soms dus gebeurt) dan is dat met een kleine knal. Ik vermoed daarom dat de gastoevoer niet het probleem is.

De ontstekingstrafo kan ik horen vonken. Ik zou de elektrode eens schoon kunnen maken/afstand meten maar vraag me af of ik dat veilig kan doen zonder de pakking te vervangen? Het stukje van de elektrodepakking wat uitsteekt voelt zacht aan, kan daar met m'n nagels een lijntje in duwen, is dat überhaupt de bedoeling?

Verder heb ik de sifon gereinigd en de aardingspunten vrij van oxidatie gemaakt, maar dat hielp niet. Andere ideeën wat het verder kan zijn?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer heeft t toestel zn laatste onderhoud gehad? Je kunt de ontsteekpen niet losnemen zonder dat je een nieuwe pakking hebt. Overigens zou ik dan meteen een nieuwe monteren incl ontsteektrafo.
Zit dit toestel in een normale woning of appartement?
 
  • Like
Waarderingen: Onderhoudtje

Hildr

  • #3
Laatste onderhoud was 2 jaar geleden (sticker op ketel), maar vraag me niet wat gedaan is, want ik woon hier pas een jaar. In een appartement, zowel mensen boven en onder me met gedeeld rookgasafvoer, kan dat nog uitmaken dan?

Jammer dat die pakking direct vervangen moet, ik vind alleen maar grootverpakkingen dus dat maakt even inspecteren direct prijzig. Of weet iemand waar die los te koop zijn?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Bestel gewoon een nieuwe pen zit de pakking bij.
 

Onderhoudtje

  • #5
Of gewoon bellen voor onderhoud beurt, bij de avanta gebruik je een speciale onderhoudset waar alle afdichtingen en ontsteekpen in zitten. Dan kunnen ze meteen een rookgasmeting doen en het gasblok controleren op doorlekken.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #6
Als dit toestel is opgesteld in een appartement met een gezamelijke rookgasafvoer dient het toestel hierop aangepast te worden, zou u eens een foto kunnen plaatsen van de ketel met losgenomen kap?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu