Snoer inkorten Omlopp led spot ikea

Obby

  • #1
De Omlopp led spot ikea komt met 3,5 m snoer, ik wil dit dus verkorten. Aan de uiteinden prutsen lijkt me moeilijk. Volstaat het,zonder problemen,er een stuk draad uit te verwijderen en de uiteinden weer met elkaar te verbinden?
Is het dan belangrijk welke draad met welke draad? Dit is wel duidelijk via de tekening op de draad. Kan de verbinding gemaakt worden gewoon via isolatietape? https://www.ikea.com/be/nl/p/omlopp-led-spot-wit-70245179/
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
De meest nette oplossing is om het snoer los te maken van de spot en het uiteinde in te korten. Waarschijnlijk moet je hiervoor solderen.

Wil je in het midden een stukje eruit knippen, dan kun je de uiteinden het best aan elkaar solderen en isoleren met krimpkous. Je hebt ook van die persverbinders om twee draadeinden met elkaar te verbinden. Kun je naar vragen bij een garagebedrijf. Die hebben ze meestal liggen.

Draadeinden in elkaar verdraaien en afwerken met isolatietape geeft niet zo'n goede verbinding. Die zou op den duur los kunnen raken.

Aan de andere kant: Het is laagspanning en de stromen zijn vrij laag. Dus het gevaar van brand is gering.

Ik weet niet of de IKEA elektronische transformatoren gelijk of wisselspanning leveren. In het eerste geval is het belangrijk dat je weer dezelfde twee draden aan elkaar koppelt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu