Snelgipsmengen met roodband.

Ambidexterity

  • #1
Ik moet wat dozen lijmen en een paar grote gaten dicht smeren. Voor het mooie gaat snelgips net iets te snel. kan ik de snelgips iets vertragen door 1 deel snelgipste vermengen met een halve deel roodband?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Maak gewoon minder tegelijk aan
 

Ambidexterity

  • #3
Dat is zoals ik het vaker doet. Kost veel tijd aan mengen.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Je kunt ook de roodband met wat smerig water(dat is je schoonmaakwater) en wat dikker aanmengen je verkort je totale verwerkingstijd met ongeveer half tot een uur van normaal. Wil je het nog sneller hard hebben voeg dan lauwwarm water toe je hebt ongeveer een uur tot anderhalf uur verwekingtijd. Of 4 handjes snelgips toevoegen per emmer van 20 liter. Hiermee versnel je de uithardtijd aanzienlijk. Kortom gevoel en uitproberen.
 

Ambidexterity

  • #5
Oke, onderling vermengen kan geen kwaad dus en is een kwestie van experimenteren begrijp ik.

Ik had al gezocht met Google,maar ik kwam weinig tegen, wel schoonmaak water, warm water en om te vertragen ben ik ook een stukje tegen gekomen met melk. Dat laatste is niet van toepassing, maar hoe komt iemand daarop.

Bedankt voor de hulp, ik ga vandaag mee aan de slag.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
Geen dank, wil het wat? Van melk had ik nog nooit gehoord. Naar aanleiding hiervan ben ik gaan zoeken en lees nog meer rare dingen zoals azijn of afwasmiddel🤨. Zou adviseren om deze rommel er niet door heen te gooien😋.
 

Ambidexterity

  • #7
Ja, ik moest het ook 2x lezen. Het zit niet in de lijn van de verwachting dat ik dit gaat proberen. Azijn en kornuiten zag ik ook voorbij fietsen. Werkelijk, hoe krijgen ze het bedacht.

Ik ben nog niet aan het mengen begonnen, andere dingen liepen uit zoals mijn slijpschijven van mijn frezenslijper die op zijn, iets te vaak uitgeleend denk ik. Verder alles goed gekomen, morgen ga ik aan de slag (zonder de melk)
 

Ambidexterity

  • #8
Zo, inmiddels alle dozen en leidingen er ingewerkt. Per 5kg aangemaakt, 3Kg roodband + 2Kg snelgips. Ging geweldig, ga ik vaker zo doen.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #9
Ahh mooizo👍 hoelang kun je het verwerken? Bedacht me later dat goldband quick ook nog wel geschikt was geweest.
 

Ambidexterity

  • #10
15 minuten zeker, dan gaat het opstijven net als dat bij snelgips is,alleen bij snelgips gaat het opstijven dan sneller.

Die goldband quick zal ik even bestuderen, wellicht is dat al de kant en klare mix. Ik zag gisteren dat ze ook een mooie wijzer hadden,deze maar even gedownload als PDF.

Hoe zat het ook alweer met die droogtijd?
Ik hou de ruimte om 20 graden met goede ventilatie. Ik dacht altijd ±1cm per dag, maar gisteren kwam ik via Google iets tegen van 1mm per dag.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #11
Belangrijk is dat jij er prettig mee kan werken en die heb je gevonden. Het opstijven en bewerkbaarheid kan enorm verschillen per gips soort. Zo werk ik met dagelijks met gips soort welke snel aantrekt (vooral in de kuip door hydratatie warmte) hierdoor mooi vlak kan zetten met de rei vervolgens gaat het vervolgproces weer geleidelijk. En deze is natuurlijk enigsinds te beïnvloeden door eerder genoemde methodes.
Maar betreft de droging gemiddeld wel een 1mm per dag aanhouden.
 

Ambidexterity

  • #12
Dan toch 1mm per dag, ooit ergens van 1cm gehoor, vandaar mijn verwarring.Bedankt voor de verheldering.

Gelukkig is het allemaal niet zo diep, maar toch op een aantal plekken een paar cm. Nu is de muur recht, maar niet 100% spiegelglad wat geen probleem is aangezien er een keuken tegen de wand aan komt. Nu is het gisteren allemaal aangesmeerd, morgen wordt de keuken afgeleverd die ik zelf plaatst. Donderdag/vrijdag wil ik daar aan beginnen, zou dat een probleem zijn? Er zit ±30mm tussen de achterwand en de muur, de bevestigings-rail komt niet op de natte gedeelte. op 2 plekken komen 2 zij planken van de kastjes over een natte gedeelte en dat is dan kruisend.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu