Sneldek dakpan aan de onderkant inkorten

Jerome

  • #1
Voor mijn velux dakraam moet ik een hulppanlat zetten om het raam precies tussen 2 raveelbalken te plaatsen. Gevolg is, dat er 3 dakpannen ongeveer 12 centimeter moeten zakken ten opzichte van de andere pannen. Dat vind ik niet zo'n mooi gezicht.

Daarom nu mijn vraag : Kan ik de drie sneldekdakpannen aan de onderkant 12 centimeter inkorten / afslijpen ? Ik heb gezien, dat er namelijk een rand aan de onderkant zit die de afdichting garandeert. Zaag je die weg, dan zou er misschien water onder de pannen kunnen komen. Of loopt dit niet zo'n vaart ?
 

StefanD

  • #2
Geen probleem. Als het goed is zet je een gootstuk om het dakraam dat ook aan de bovenkant op het dakbeschot ligt. Als de pannen maar een behoorlijk stuk over het gootstuk heen liggen, dan zul je geen probleem met water krijgen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Sneldekkers kan je toch over elkaar heen schuiven? Dan bevestig je deze dakpannen gewoon wat hoger waardoor ze meer overlappen. Scheelt een hoop werk.
 

Jerome

  • #4
Mijn dakraam moet precies tussen de gordingen vallen. Dat kan ook wel, maar dan heb ik volgens velux niet meer de 8 cm aan de onderkant als afstand tussen de loodslab en de pannen. Gevolg is, dat ik de onderste rij pannen wat moet laten zakken om toch die 8 cm te krijgen. Maar dan zijn er dus 3 dakpannen die wat lager liggen dan de rest.

Mijn vraag is dus, kan ik zo maar de onderkant van die 3 sneldekkers afslijpen, want aan de onderkant van de dakpan zit een soort afdichtingsrand. Slijp je die eraf, dan kan er misschien wind inwaaien ? Dat is dus mijn vraag.
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #5
Nee aan de bovenzijde er af halen.
Dan in de hol een gaatje boren van 6 mm en hem vast schroeven op de panlat.
Daarnaast is het verstandig de hoge kant van de sneldekker af te schuinen ivm het lood.
Dit staat ook wel in de beschrijving hoe dat moet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu