Snel drukverlies CV installatie

Drpu4x4

  • #1
Nefit Ecomline Classic HR ketel, alleen voor CV (aparte geiser voor warm water)
Moduline 30 klokthermostaat
Expansievat 18 / 0,5

Ik kan me niet meer precies herinneren wanneer de problemen begonnen zijn, maar de afgelopen weken met de extreme kouheb ik mijn cv installatie bijna dagelijks moeten opvullen. Afgelopen maandag was de druk 0. En normaal gesproken is de druk na een dag onder de 1 gezakt.

Het overstortventiel lekt niet.
Het plastic bakje in de behuizing is bijna geheel gevuld met water.
Als ik de installatie opvul tot 1,8 en ik steek de stekker in het stopcontact dan gaat de druk omhoog naar 2,0 (viel me net op).
Nu na even goed stoken (thermostaat hoog gezet) zit de druk op 2,8.

De installateur is al verschillende keren langs geweest, maar die hebben niks kunnen vinden (behalve dan knelkoppelingen die niet goed genoeg aangedraaid waren en verkeerd geplaatste ring). Volgens hun zit het probleem in het leidingstelsel, deze zijn echter op twee kleine pijpjes na zichtbaar, maar nergens zijn vochtplekken te ontdekken, noch aanslag.
 

Fiesiekus

  • #2
Als de ketel een nacht niet stookt, komt er dan nog water uit de condensafvoer (emmer eronder)? Zo ja, dan is de ketel lek.

Overigens wijst die drukstijging op een lek expansievat, dan zou, als ie helemaal vol gelekt is, de overstort moeten gaan "storten". Zeker weten dat ie helemaal niets lekt? Kan nog komen.
 

Drpu4x4

  • #3
Had een stukje papier in overdruventiel gestopt, niet nat geworden, wel is ondertussen de druk gezakt naar 2,6 (van 2,8).
In de ruimte is nergens vocht te vinden, ook niet nadat de ketel 's nachts uit is geweest)
 

Fiesiekus

  • #4
Maar uit de condensafvoer, komt daar water uit als de ketel niet stookt?
 

Drpu4x4

  • #5
Condensafvoer, dat is de plastic syphon onder het verwarmingselement, correct? Dat moet ik nakijken, onderkant bij dop is smerig en geheel zit volgens mij helemaal vol met water.
Zal ik deze legen en schoonmaken en dan halfvol maken met water?
 

Fiesiekus

  • #6
Er komt een (grijze?) slang uit de onderzijde ketel en die hangt los in een sifon. Die slang is de condensafvoer en als daar water uit komt zonder dat de ketel stookt, wijst dat op lekkage.
 

Drpu4x4

  • #7
De syphon zit direct vast aan onderzijde ketel. Er is wel een slangetje, maar dat zit vast aan de achterzijde van het gedeelte waar de potmeter, drukmeter etc. zitten.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #8
Bij dit toestel zit binnen de kap een syfhon, wit doorzichtig van kleur onder de warmtewisselaar, uiteinde gaat aan de onderkant door de ketel naar buiten en word vaak direct op riool gemaakt.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #9
Nee niet direct op het riool gemaakt, maar met een open verbinding als het ware komt de pijp uit de ketel in een grotere pijp of sok.

Het mag geen vaste verbinding zijn onder de ketel.

Vr Gr en succes ermee
 

Rene12move

  • #10
Lekke warmtewisselaar? Bij ketel die in bedrijf is verdampt het water gelijk en zie je geen lekkage. Ik heb dat ook een keer gehad, nooit een natte plek gezien, maar wel 3 maanden iedere week bijgevuld. Totdat hij echt heftig ging lekken...
 

Fiesiekus

  • #11
Daarom:
Fiesiekus schreef:
Die slang is de condensafvoer en als daar water uit komt zonder dat de ketel stookt, wijst dat op lekkage.
 

Drpu4x4

  • #12
Morgen wordt de afspraak gemaakt om de ketel te laten controleren en dan hoop ik dat ze vinden dat de warmtewisselaar kapot is. In huis is geen enkel lek te vinden, zou op moeten vallen aangezien ik de afgelopen maand het systeem een 20tal keer opgevuld heb (van 1.8 bar tot heel laag binnen maximaal 2 dagen).
 

Drpu4x4

  • #13
Nog maar een keer een knelkoppeling die lekt (al de 3e keer), is echt super aangelegd dat systeem.
Warmtewisselaar niet lek, wel het expansievat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu