SMEG 6 pits gasfornuis Wokbrander heel laag vermogen

Augi

  • #1
Ik heb een SMEG fornuis (90cm, 6 pitten waarvan 1 wokbrander) waarvan de wokbrander 3.5kw zou moeten produceren, maar er komt amper 'kracht' uit, sterker, het is een lullig vlammetje vergeleken bij de andere branders, en door het oppervlakte valt het dus geheel weg, is nu meer een warmhoudplaat....is het mogelijk om mbv een andere sproeier een betere en sterkere vlam uit te krijgen? (op de huidige sproeier staat f3 / 138) (SMEG SNL916MFX)
 

JeffreyD94

  • #2
Je kunt wel een grotere gasfornuis aansluiten, maar als de diameter van de gasleiding onvoldoende is waardoor er teveel weerstand ontstaat zal de werkdruk te laag zijn en het goed functioneren belemmeren. (Teweinig gas/teweinig vermogen)

Je kunt alle gastoestellen uitzetten, de betreffende gaspit vol aanzetten.
Het gasverbruik opnemen (minimaal 60 seconde.) en doorgeven hoeveel de gasmeterstand is verdraait met de gemeten seconden.
Hou rekening mee of de vlam wel het zelfde brand als bij normaal situatie.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Niet te moeilijk doen, een grote brander aansteken en ook de wokbrander, zet vervolgens de wokbrander voluit en draai de de andere brander op vol vermogen, valt de wokbrander dan weg dan is de aanvoer van gas te weiinig.
Draai eerst even de verwarming wat lager.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
Gerelateerde onderwerpen
Smeg gasoven

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu