Slot schuifpui defect, hoe deur openen voor reparatie

Rebble

 • #1
Het (veiligheids)slot van onze schuifpui gaat niet meer open. Waarschijnlijk is de cilinder ontregeld, de sleutel draait veel makkelijker dan toen het nog wel werkte. De cilinder is eruit maar uiteraard gaat de deur niet open. Het is een aluminium schuifpui en we hebben geen idee hoe de pui open te doen om het slot te repareren.
Vandaag is er een slotenmaker geweest en hij wilde de deur met een koevoet te lijf gaan :shock: dat hebben we maar niet toegestaan en de man is onverrichter zake weer vertrokken.
Heeft iemand enig idee hoe dit opgelost kan worden. Hadden wij pech met deze slotenmaker en zou een ander er wel een oplossing voor weten? Weet iemand hier een oplossing?
Ter info, het huis staat te koop en we willen dit uiteraard zo snel mogelijk en zonder schade aan de pui oplossen.

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Staat er nergens een merknaam op? wellicht aan de binnenkant die jij niet kan bekijken, maar die je misschien wel bij de buren kunt bekijken? dan kun je eventueel de fabrikant contacten.
   

  Rebble

  • #3
  Nee helaas is de fabrikant niet bekend. De vorige eigenaars hebben de uitbouw laten plaatsen, de buren hebben dus niet dezelfde pui. Wel hebben we de vorige eigenaars benaderd of ze dit misschien nog weten maar nog geen reactie gekregen.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Als de cilinder eruit is, met een bouwsleutel of een andere cilinder proberen de deur van slot te draaien.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu