Sleuf voor tv en Sonos arc soundbar

KoenDB

  • #1
Beste allen,

ik krijg dinsdag de sleutel van mijn nieuwbouw woning. Ik wil graag sleuven laten maken voor de bekabeling voor de tv en soundbar Sonos Arc

2 vragen:
Wat is de ideale hoogte voor de kabels van de tv?
Wie heeft er ervaring voor de bekabeling voor de Sonos arc? Ik neem aan dat daar een appartement sleuf voor moet komen. Welke hoogte en hoe kan ik dat het beste doen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dit soort grote sleuven kun je alleen verticaal maken. Op welke hoogte hangt het hart van de TV? En op welke hoogte het kastje eronder met de apparatuur?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
En heel belangrijk: hoe groot is die TV en waar zitten de aansluitingen daarop?
Ik heb laatst nog een nieuwe TV moeten kopen (vorige had het begeven) van een ander merk dan er voorheen stond. Vrijwel alle aansluitingen zaten zo ongeveer aan de andere kant (links i.p.v. rechts of andersom) dan de vorige TV. En waar de vorige TV de aansluitingen verdeeld had zitten ze hier allemaal bij elkaar, behalve de voedingskabel. Er valt dus niets van te zeggen.

Je zult dus eerst een plan moeten maken wat je aan aansluitingen wilt/moet gebruiken, waar ze zitten, aan de hand daarvan een schets maken en dan bepalen waar je de eventuele sleuven wilt hebben. Waarbij inderdaad alleen verticale sleuven mogen, horizontaal verzwakt de muur te veel.
 
Laatst bewerkt:

PimKlus

  • #4
De vraag is of sleuf überhaupt nodig is. Als je Sonos strak onder tv hangt zie je de kabel ook niet. Er zijn ook diverse soorten beugels en standaarden speciaal voor Sonos arc en TV’s.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Je zult toch op zijn minst een voedingsaansluiting moeten aanleggen. Al het andere kan eventueel draadloos / via Wifi (indien je gebruik maakt van TV via een netwerkprovider of bijv. uitsluitend Netflix kijkt). Heb je een specifieke TV-provider die (nog) via (coax) kabel werkt, dan zul je die kabel toch ook moeten aanleggen.

Een sleuf (indien je die draden onzichtbaar wilt aanbrengen) zal dus nodig zijn. Tenzij je de bedrading aan de andere kant van de muur kunt leggen (dus alleen gaten in de muur boren), maar dan zou de vraag waarschijnlijk niet gesteld zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu