Sleuf in muur frezen/boren

Prelude0208

  • #1
Beste klussers,
Wellicht een vaker voorkomende vraag, maar ik zou graag een sleuf willen maken in mijn stenen muur om een leidingkoker in te kunnen plaatsen. De bedoeling is om een LED TV op te hangen zonder dat je de snoeren eronderuit ziet komen.
De sleuf moet ongeveer 60-80cm zijn zo lijkt het, niet meer.

Nu heb ik bijzonder matige ervaringen met een sleuvenfrees in verband met het stof. Het is tenslotte gewoon de huiskamer waarin de klus moet gebeuren. Ik neig naar het gebruik van een dozenboor van 6 of 8cm, en op deze manier bijv. een gat of 10 boren en deze vervolgend uithakken.

Heeft iemand ervaring met het verschil? Na afloop stucen we de boel weer netjes dicht uiteraard, maar het gaat gewoon om zo netjes mogelijk werken met een toonbaar resultaat
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Hier heb ik hetzelfde gedaan, gewoon een 60 mm dozenboor en een PVC-buis van 50 mm met 2 bochten van 90 graden. Van de bochten 1 zijde de mof strak afgezaagd.

Even kijken of ik de foto's nog heb.





 

Prelude0208

  • #3
Netjes gedaan.. aardige klus geweest, maar die dozenboor lijkt mij dus inderdaad wel een prima oplossing zo lijkt het...
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
De sleuven voor het electra heb ik natuurlijk wel met een sleuvenzaag gemaakt. Kon er 1 op de kop tikken in de opruiming bij de bouwmarkt voor 3 tientjes.

NB: Bij een 50 mm buis kun je een euro-stekker doorvoeren. Daarnaast lopen er ook coax, ethernet, hdmi en optische kabel naar de TV.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik zou me geen zorgen maken om het stof van een muursleuvenfrees als je een goede stofafzuiger er bij huurt (dus geen stofzuiger van thuis gebruiken). Bovendien moet er nog gestuct worden, dus even een stofdoekje overal langs halen en alles is weer spik en span.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Het gaf wel iets meer stof dan dat je "even met een doekje" weg kon vegen. Had daarom gelukkig een stoftent opgebouwd van pvc-buis (die had ik "toevallig" liggen) en goedkope folie.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Is wel veel werk, om voor een paar sleufjes zo een hele tent op te zetten.
Gaan wel een paar uurtjes in zitten.

Maar moeder de vrouw zal er wel blij mee geweest zijn, dat zij niet met een stofdoekje rond hoefde te gaan. :mrgreen:
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Zit een kleine 20 meter 3/4 in de muur... En het scheelde mij ook in het opruimen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu