Slechte planning, welke opties heb ik nu?

Joan106414

 • #1
Goedemiddag,

Ik heb een kluswoning gekocht waarbij ik steeds meer ben gaan verwijderen, waaronder alle gelaste CV leidingen. Nu is hiervoor nog steeds niks teruggeplaatst, en zoals jullie zullen begrijpen is het ondertussen best fris in huis.

Ondertussen heb ik vrijwel alle spullen binnen om een nieuw CV systeem op te bouwen, zoals ik het in gedachten had:

Hoofdleiding van 25mm flexibele buis en 16mm naar de radiatoren. Via een 16>15 aansluitknie ga ik dan van een flexibele leiding naar vaste 15mm buis uit de muur komen, en die via een haaks onderblok op de radiatoren aansluiten. Dit vond ik zelf een nettere oplossing dan de flexibele buis uit de muur te laten komen.

Hier loop ik tegen het probleem aan dat al het stukwerk in huis van de muren is gehaald, en ik de buis die het onderblok ingaat dus niet op maat kan maken omdat hij dan na het stuken niet meer gaat passen.

Eventuele opties die ik zelf in gedachten had, ik hoor graag als het niet mogelijk is:

- Ik maak gebruik van henrad softline 6 radiatoren, die hebben van die montagebeugels waarmee je ze op 2 afstanden van de wand af kan plaatsen. Als ik ze op de 'langere' manier monteer en de strips laat zitten zodra de stukadoor komt kan hij hier simpelweg overheen stuken? Zou ik wel al alles op maat kunnen maken, en als ik de dikte van de stuklaag bekijk die van de muur afkwam moet dit wel kunnen.


- Nog niet de kniekoppelingen gebruiken en de flexibele buis uit de muur een stuk langer houden, om ze dan zonder onderblokken rechtstreeks op de radiatoren aan te sluiten als dit mogelijk is? Dan zou ik net voor de stukadoor komt de radiatoren en beugels van de wand kunnen halen. Daarna de kniekoppelingen erop kunnen persen en de buisjes na het stuken op maat kunnen maken, nadeel is dat ik de boel niet kan testen op lekkages bij de koppelingen voordat alles achter het stukwerk verdwijnt. Ander nadeel is dat ik andere tijdelijke knelkoppelingen moet gaan halen, maar dat geld heb ik nu al bespaard op de gasrekening zullen we dan maar zeggen.

- Een paar balken aan de muur bevestigen en hier voor nu de radiatorbeugels en radiatoren aan monteren, kan ik alle buizen van de kniekoppelingen een stuk langer laten en na het stuken pas de radiatorbeugels bevestigen en de buizen definitief op maat maken (met nieuwe knelkoppelingen of ringen natuurlijk).

Zoals eerder gezegd heb ik hier helemaal geen ervaring mee, maar ik ben wel iemand die het graag allemaal op de juiste manier wil plaatsen. Ik heb al flink zitten twijfelen over wat nou de beste (evt. tijdelijke) oplossing zou zijn voor mij en nu besloten de vraag hier neer te leggen. Ik hoop dat ik er veel te moeilijk over denk en jullie mij met deze vragen kunnen helpen.

Gr Tom
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #2
  De aansluit leidingen uit de muur laten komen.
  Ze met kneldoppen afdichten.
  Na de stukadoor de radiatoren ophangen en dan de leidingen op maat afzagen.

  Zelf gebruik ik er geen kneldoppen voor, maar schroefbussen met radiator aftappers, zodat je makkelijker het water uit de aansluitingen krijgt.
  Groeten b
   

  Joan106414

  • #3
  Dank voor de reactie, ik zie dat ik vergeten ben te vermelden dat het wel even kan duren voordat er een stukadoor langskomt.

  Ik ben alles in huis zelf aan het aanpassen en opbouwen en financieel red ik het niet om alles op korte termijn uit te voeren, omdat het ook geen haast heeft heb ik ervoor gekozen er langer over te doen en alles ineens goed aan te pakken. Ik ben dus vooral op zoek naar de beste tijdelijke oplossing om het huis toch te kunnen verwarmen, mocht het zo zijn dat het toch voor een langere periode gaat vriezen.

  Maar nog even over het inkorten van die buizen, kan iemand me uit ervaring vertellen of het met zo'n compacte snijder mogelijk is om de buizen in te korten die op 50mm h.o.h. (dus 35mm ruimte tussen de buizen) van elkaar zitten? Als ik mijn 3e optie dan kies en de radiatoren verder van de muur af monteer kan ik het eerder geknelde stuk buis er zo vanaf snijden na het systeem te hebben afgetapt.
   

  Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #4
  Als het nog even duurt voor de stukadoor komt, inderdaad de radiatoren verder van de muur hangen.
  De leidingen kunnen met een klein snijwieltje worden ingekort, maar met zagen is ook niets mis.
  Wel nieuwe knellingen bestellen.
  Groeten b
   

  Joan106414

  • #5
  Top, die bevestiging zocht ik.
  Ga ik er morgen mee aan de gang, bedankt en een fijne avond nog. :prima:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu