Slechte nieuwe vloer

Robke

 • #1
Hallo,

Ik heb een 1 1/2 maand geleden een stuk nieuwe vloer in de slaapkamer gestort met zand-cement. De vloer zag er in eerste instantie heel strak uit. De verhouding zand-cement-water was ook juist. Alleen wist ik op dat moment nog niet dat het 't beste was om er nog met een cementpapje overheen te gaan.
De vloer is nu redelijk gebobbeld (of is het nu gekuild). Zaterdag wil ik hier een lamelparket leggen. Ondergrond groene platen van 4mm. De vloer opnieuw leggen is geen optie.
Kan ik deze vloer met egaliseermiddel weer glad en/of goed krijgen?
De vloer mag niet hoger worden!

Groetjes,
Robke
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  U hebt al eerder in en ander topic gewag gemaakt van de zand/cement verhouding van de vloer, ik ben benieuwd hoe die verhouding was.
  Ik vind het nl. vreemd dat de vloer zanderig is.

  Een cementpapje is normaal alleen nodig om een goede hechting te krijgen voor b.v. tegellijm, dit is niet bedoeld om een vloer minder zanderig te maken.
   

  Robke

  • #3
  Misschien een beetje verkeerd getypt.
  De verhouding was 1deel cement - 4 delen zand. De zand alleen natgesproeid op de aanhanger. Na vermenging kon ik er mooie grijze gehaktballetjes van maken.
  De vloer is ook niet zanderig, laat niet los of zoiets. Heeft alleen een onregelmatig oppervlak. Ligt wel perfect waterpas over het geheel.
  Mijn vermoeden is, dat de vloer te snel gedroogd en belopen is.

  Ik hoop, dat je aan deze info iets meer hebt. Helaas kan ik geen foto plaatsen. Door de verbouwerij staat de computer thuis nog steeds onder het witte laken.
  Groetjes,
  Robke
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Met egaliseermiddel is de vloer weer vlak te krijgen, wanneer de bovenlaag goed hard is hoeft er niet aangebrand te worden, wel goed vochtig maken.
  Er wordt voorgeschreven dat een laag van een paar mm. nodig is, mijn ervaring is dat een dunnere laag ook wel kan onder parket.

  Zaterdag is niet haalbaar voor het leggen van parket wanneer u gaat egaliseren, de vloer moet eerst weer goed droog worden.
  Zijn de oneffenheden zo groot dat die niet opgevangen kunnen worden door de ondervloer ?
  Gebruik eventueel de 7 mm. dikke groene platen.
   

  Robke

  • #5
  Nee helaas kan ik geen 7mm platen leggen. De vloer wordt 1 geheel met de overloop. Ik krijg dan problemen met de laatstre traptrede, en de dorpels naar de andere vertrekken (ligt laminaat). Ik moet nu al de dorpels iets gaan ophogen.
  Dan maar egaline en het parketteren uitstellen (heb ik mischien eens een weekendje echt klusverlof).
  Groetjes,
  Robke
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Succes met de klus.
   

  Robke

  • #7
  Dankje,
  Ik was er al bang voor, dat de slaapkamer nog niet bewoonbaar werd dit weekend.
  Robke
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu