Slechte afwerking plinten door vloerenbedrijf

Nick_66

 • #1
Hallo allemaal,

Gisteren is bij ons op de 1e etage een pvc lijm vloer gelegd en de plintafwerking is ronduit bedroevend te noemen. Ik noem het maar gewoon regelrechte prutswerk! Wij hadden ons zeer verheugd op de vloer en dan krijg je zo'n afwerking afgeleverd. In het begin is een man begonnen met leggen en pas vanaf 16.30 kreeg hij nog assistentie van twee collega's. Die hebben nog doorgewerkt tot 19.30 voor het plaatsen van de plinten. In totaal 33 meter. Het is gewoon een haastklus geweest! :twisted:

De plinten zijn boven en onder ook afgekit met een acrylaatkit. Op sommige plaatsen zie je dat deze al los komt van de plint. Een schilder vertelde ons ook dat je met acrylaatkit moet oppassen met water.

We zijn natuurlijk niet akkoord gegaan met de afwerking en de eigenaar is met drie andere nog komen kijken vanochtend. Het ene l*l verhaal na het andere. Ten eerste heb ik hem de vraag gesteld waarom ze op de lange stukken geen 4.88m plint hebben gebruikt. Nee, we werken altijd met 2.40m plinten vertelde hij mij.

In de hoeken hebben ze niet verstek gezaagd. Nee, we werken altijd zo en werken het netjes af met kit. Prutswerk noem ik het! Op de zaagsnedes van de plinten kun je ook goed zien dat de folie rafelig is. Gewoon een botte zaag of verkeerde zaag gebruikt! Zijn excuus: ja, dit soort plinten zijn gevoelig om te zagen en daardoor gaat de folie op de mdf folie plinten er zo uit zien na het zagen. Ook op de verlengde stukken hebben ze niet verstek gezaagd, maar gewoon doormidden.

Ook de afwerking bij de trap is zeer slecht!

Nu kwamen ze met twee voorstellen:

- de plinten verwijderen van de muren en nieuwe plaatsen. Daar kleeft een groot risico aan aangezien je zeer waarschijnlijk het stucwerk gaat beschadigen.
- tweede voorstel is om ze te schilderen. Absoluut geen sprake van, want dit laat ik dan alleen doen door een erkende schilder.

Kortom, wij zijn zeer ontevreden en ik wil ze nog een kans geven dit te herstellen, maar anders ga ik toch de rechtsbijstand inschakelen als we er samen niet uit gaan komen.

Zie de foto's van de afwerking.

Wat zou jullie advies hierin zijn? Plinten toch verwijderen? Dat heeft eigenlijk ook mijn voorkeur. Vraag is alleen, hoe krijg je de kit dan verwijderd en loop je geen kans de muur te beschadigen? Zijn er evt nog andere opties dan hoor ik die natuurlijk heel graag!

Kortom, wij hebben enorm veel spijt van deze aankoop en de slechte afwerking van de plinten verpest de gehele vloer! :cry:

Zal de bedrijfsnaam nog niet noemen, maar noem ze maar firma Open Verstekje!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  We beoordelen geen uitbesteed werk, en al helemaal niet bij zo'n conflict. Zo te lezen hebben ze keurig zoals het hoort een voorstel tot verbetering gedaan.

  Hier gaat een slotje op. ZIe de forumregels voor toelichting.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu