Slechte nachtrust door verwarming

Danny091283

  • #1
Door mijn erg slechte nachtrust en het googlen van mijn problemen ben ik hier terecht gekomen en maak zodoende even een topic aan.

Ik woon in een appartementen complex met blok verwarming en heb een tijd al last van het water wat door de verwarmingsbuizen en radiator raast. Het is een soort geluid wat je hoort als iemand naar de toilette is geweest en heeft doorgetrokken of het geluid dat iemand doucht.
Ik hoor het geluid bij mijn radiator vandaan komen, maar ook door de buizen die naar het appartement boven mij gaan.
Mijn boven buurvrouw hoort er niets van en de druk van de cv is inmiddels ook al lager gezet, maar het probleem blijft. Het gebeurt vooral in nachten van rond of onder het vriespunt.

De loodgieter van onze vve heeft geen idee. Ik heb zelf de radiator al ontlucht, maar dit was het probleem niet, er zat ook niets geen lucht in.

Heeft iemand nog een idee?

Dit probleem speelt in de slaapkamer, maar in de woonkamer maakt de radiator ook een bult herrie zodra ik hem goed open draai, terwijl de andere radiator die ik in de woonkamer heb gewoon stil is.

Graag hulp want ik slaap de laatste tijd wel erg slecht :cry:
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Wat voor soort kranen zitten er op, thermostaat of gewone?
 

Danny091283

  • #3
Thermostaat meen ik. Bij een bepaalde temperatuur stopt de radiator met verwarmen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
En heb je de kraan wel open staan of staat hij op een minimum temperatuur (vorstbeschernming).
Het zou kunnen dat de kraan onvoldoende opent en sluit en op een kleine doorstroomopening blijft staan en daardoor veel stromingsgeluid geeft.

Je kan de knop van de thermostaat kraan er af draaien door de ring voor de knop los te draaien tov de knop. Je ziet dan een pinnetje dat de afsluiter in de kraan bedient.
Dat pennetje moet een beetje soepel kunnen bewegen.
Spuit een beetje wd40 op het pennetje en druk hem een paar keer in met de kop van een schroevendraaier oid. Niet met een tang aan het pinnetje trekken! Eventueel een paar keer herhalen met wat tussentijd en dan de knop weer monteren.
 

Danny091283

  • #5
De knop staat dicht gedraaid, maar misschien dat hij niet goed af sluit en het water blijft circuleren.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Voelt de buis koud of een beetje lauw aan?
 

Danny091283

  • #7
Slaapkamer voelt koud aan, maar je hoort hem daar wel raasen. In de keuken zit dezelfde knop en die voelt lauw aan
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
Voelt de slaapkamer koud aan of de buis?

Gaat het geluid weg als je de kraan vol open zet?
 

JeffreyD94

  • #9
Als ik je goed begrijp heb je blokverwarming met hoofdleidingen(strangen) welke door alle verdiepingen gaan, op elke strang zit vervolgens 1 of 2 radiatoren (vaak) aangesloten.

Is het geen stromingsgeluid afkomstig van de transportpomp?
 

Danny091283

  • #10
Gisteren is de loodgieter langs geweest om naar de thermostaatkraan te kijken. Het geluid was nu ook midden op de dag, ondanks dat het 15 graden ofzo was. Het geluid viel ook beneden in de bergingen te horen.
Volgens de loodgieter moet de pomp opnieuw afgesteld worden.
Het gekke is dat het geluid vanacht nog 3x zo erg was en heb nu echt geen oog dichtgedaan. Ik heb de vve gecontacteerd. Hopelijk wordt er vandaag actie ondernomen, want zo trek ik het niet meer.

Ps. heb ook een geluidsbestand op onedrive staan, maar weet niet hoe ik hem hier in krijg.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #11
Geluidsopenames kunnen hier niet geplaatst worden.
Die kan je op youtube plaatsen en dan hier een link plaatsen.

Dus het geluid is toch op meerdere plaatsen hoorbaar, vreemd dat het niet bij de bovenbuurvrouw te horen is.

Sterkte er mee.
 

JeffreyD94

  • #12
Waarschijnlijk is er in de loop der jaren enorm veel ontregeld, kranen vervangen zonder opnieuw in te regelen, radiatoren vervangen voor hele andere types, verkeerde transportpomp keuzes, inregelafsluiters strangen ontregelt etc...

Vaak zet de installateur in kwestie de transportpomp op een stand en denkt zal maar even aankijken, mede doordat de bovengenoemde punten vaak gemakzuchtig over gedaan word, hierdoor is het soms een enorme uitdaging om alles weer enigszins in te regelen.

1x zelf meegemaakt dat een andere partij alle inreglafsluiters heeft vervangen van de hoofdstrangen, vervolgens niks ingeregeld, wij met huh... Waarom plaats je dan dure inregelafsluiters. (Gewoon maar even een voorbeeld.)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu