Slecht geschaafde vlonders

GvdH

  • #1
Beste allen,

Hierbij een vraag over hardhouten vlonder planken. Ik heb om het oude vlonder van nieuwe planken te voorzien, hardhouten vlonderplanken besteld die inmiddels zijn bezorgd. Verschillende planken hebben echter grote lichte en vezelige plekken, die duidellijk niet of slecht zijn geschaafd. Nu zal de verkleuring wel wegtrekken, maar je krijgt gewoon een deel van de plank dat netjes glad is en een deel dat vezelig is. Dit is op meerdere planken het geval, al verschilt de plek. Als je er zo naar kijkt is het geen gezicht. Dit zie je ook niet bij gamma planken, die ik qua kwaliteit (en rechtheid) toch een stuk lager inschat. Ik heb dit tegen de vrachtwagenchauffeur gezegd en hem er naar laten kijken. Is dit naar jullie mening reden om een nieuwe lading planken te laten bezorgen die wel goed geschaafd zijn? Zoniet, is dit reden om een korting te bedingen? Of is dit iets dat je zou moeten accepteren? Zelf zou ik in geen geval deze planken uit een winkel halen, zelfs niet als de verkoper zou uitleggen dat dit vanzelf wegslijt en niet meer te zien zal zijn.
Graag jullie input!

Vriendelijke groet
GvdH
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Deze zouden toch correct geschaafd moeten zijn en niet op verschillende planken ruwe plekken tenzij de boven en onderkant van de planken gelijk is en je ze kunt omdraaien. Dan steek je de ruwe stukken naar onderen.
Leverancier bellen en het aantal te vervangen planken opgeven.

Je hebt het aan de chauffeur medegedeeld (wat vertelde hij?) en is het dan ook op de pakbon vermeld?

Korting zou niet mijn optie zijn, want dan zit je nog met deze planken.

Ik vermoed niet dat een leverancier daar moeilijk zal over doen, tenzij het normaal is in dit type vlonderplanken
 

GvdH

  • #3
Dank voor je input Waldy. Ik was het met je eens en heb de leverancier gebeld. Die wilde eerste de planken terugnemen en vervolgens krabbelde hij terug en zei hij dat perfecte planken niet bestaan en dat dit bij tuinhout hoorde...Gedeeltelijk mee eens, in de zin dat hardhout niet perfect hoeft te zijn, maar zoals gezegd zijn de plakken erg lelijk, en is er duidelijk iets mis gegaan bij het schaven. Ik heb gezegd dat er iemand langs zou komen met kennis van hardhout en dat zijn oordeel beslissend is voor de vraag of ik nieuwe levering zal eisen. Het probleem is dat ik twijfelde of dit idd zou slijten en daarom heb ik toen betaald met de mededeling dat dit onder voorbehoud was en dat ik de baas zou bellen om dit te melden. Waarschijnlijk beter niet kunnen betalen, maar door schade en schande...
Ik zal morgen foto's maken zodat jullie duidelijker kunnen zien hoe die plekken er uit zien.
 

Fiesiekus

  • #4
Dan zit dit onderwerp al op slot :wink: .
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Over aankopen wordt op dit forum geen oordeel uitgesproken, zie de forumregels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu