Slecht contact - buitenlampjes zonne-energie

Erik 123

  • #1
Ik heb buiten lampjes hangen die branden met een klein zonnepaneeltje. Dit stekkertje (zie foto) is de verbinding tussen het lampensnoer en het zonnepaneel. Heeft altijd goed gewerkt maar nu niet meer (heb alles op een andere plaats gehangen). Er zit een slecht contact in de stekker. Als ik bv het mannelijke deel nat maak , dan branden de lampjes wel maar volgende dag weer niet meer.

Is er iets dat ik in de stekker zou kunnen spuiten dat een geleider is en niet opgedroogd is na 1 dag , of een andere oplossing ?
stekker.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je zou een 'Contact spray' kunnen proberen.
Die zijn ervoor gemaakt om gecorrodeerde of vette contacten te reinigen.
Ik heb daarmee zelfs batterijcompartimenten waar contacten verrot waren doordat de batterijen uitgelopen waren, weer heel behoorlijk schoon kunnen krijgen. Welk merk contactspray ik daarvoor heb gebruikt laat ik in het midden, maar volgens mij zit er niet zo heel veel verschil in die middeltjes.

Let wel op dat het echt contactspray moet zijn, er bestaat van een bepaald bekend merk een veel bekendere kruipolie/ontroestingsmiddel. Die moet je voor dit doel niet hebben.

Eventueel kun je het ook eerst gewoon proberen met wat heldere (medicinale) alcohol. Niet met spiritus, dat laat resten achter.

Nat maken moet je het juist niet, want dat water tast de geleidende laag aan, die gaat (afhankelijk van de samenstelling ervan, na korte tijd corroderen en dat verergert het alleen maar!
 
  • Like
Waarderingen: Erik 123

Erik 123

  • #3
Contact spray was inderdaad de oplossing. Bedankt voor je hulp Kees !
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu