Skim coaten en dunpleister

DuncanvdH

  • #1
Ik zie op Youtube allemaal filmpjes uit de Verenigde Staten van 'skim coating'. Er wordt een heel dun laagje (verdunde) pleister aangebracht op muren om ze heel glad te maken.

Er wordt gebruik gemaakt van een spackmes en een soort cakeblik om de pleister in voorraad te houden.

Wordt deze techniek ook in Europa gebruikt?

Is dit vergelijkbaar met het aanbrengen van dunpleister? Ik kan namelijk daarvan geen uitgebreide handleiding of filmpjes vinden (behalve een soort heel korte instructie van een stel dat dunpleister aanbrengt).

Groeten,
Duncan
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
In Nederland kom je dit (nog) niet veel tegen. Je ziet een soortgelijke werkmethode wel eens in de nieuwbouw, dan maken ze het van behangklaar naar sausklaar. Dit is niet echt stukadoren vind ik. Een muur heel glad maken is wat anders dan een muur heel vlak en glad maken. Als een muur niet vlak is en je hebt strijklicht(spotjes plafond, led verlichting langs plint of laag hangende zon. Dan wil je jezelf wel door je hoofd schieten! Daarom zet ik tijdens mijn werk de lamp langs de muur om strijklicht te creëren om het zo strak mogelijk te krijgen. Ik begreep uit het bekijken van de filmpjes dat ze in meerdere lagen werken. Ze gebruiken hier een kant en klare fill en finisher voor. Je zou hier gebruik van kunnen maken. Maar check je ondergrond eerst op vlakheid. Heb je hobbels en kuilen op een 2 meter rei. Zo ik het eerst uitreien.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu