Simpele radiator + vloerverwarming in badkamer

SvenHz

  • #1
Wij zijn de badkamer aan het renoveren en denken over een combinatie designradiator + vloerverwarming (op CV) in de badkamer (7,5 m2 vloer, nog te storten op lewisplaten). Dit omdat 1 designradiator het benodigde vermogen nauwelijks kan leveren (moet 1800-2000 W).

Feiten: traditionele radiatoren in oud huis, modulerende HR ketel. Watertemperatuur max. 70 graden op ketel ingesteld.

Ik lees wat tegenstrijdige berichten over de beste manier om dit eenvoudig (zonder pomp) aan te sluiten.

Is dit het beste aansluitvolgorde (in serie dus):

Heet water IN
Thermostaatkraan
Designradiator
RTL
vloerverwarming
Retourwater UIT

De RTL zit dus tussen radiator en vloerverwarming in, dit om de vloer niet te heet te maken. Thermostaat helemaal aan het begin zodat beide verwarmingen uit gaan zodra de badkamer op temperatuur is.

Enige waar ik me zorgen om maak is als het echt koud is in huis en je de CV aanzet. CV dan op vol vermogen, de watertemperatuur schiet omhoog, RTL gaat dicht maar badkamer is nog koud (en de vloer blijft koud)... De radiator wordt dan getemperd door de RTL voordat het warm is in de badkamer!

Of komt die RTL dan in een soort evenwicht waarbij de temperatuurval van 70 naar (bv.) 40 graden voor rekening van de designradiator komt en de rest op de vloerverwarming? Stromingssnelheid kan dan wel erg laag worden vermoed ik...
 

Xr8

  • #2
De aangegeven situatie heb ik zelf goede ervaringen mee. Let wel dat er maar een beperkte hoeveelheid buis aan het ventiel mag. Dacht iets van 30m.

Je hebt overigens ook een andere RTL uitvoering. Deze heeft de mogelijkheid om de watertemperatuur en de ruimtetemperatuur te meten. Deze bouw je laag in de wand in en hierop sluit je de vloerverwarming aan. Eea word dan aangesloten als zijnde een normale radiator. Werkt ook prima is alleen wat duurder. Voordeel is dat radiator en vloerverwarming onafhankelijk vanelkaar werken.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu