Sifondiepte 4-9cm --> is hoger beter?

Eka

 • #1
Beste Klussers,

Ik ben momenteel een badkamer aan het renoveren en zoek wat hulp voor de juiste keuze van het sifon voor in de douchebak. Ik zie sifons met een inbouwdiepte van ongeveer 9 cm tot ondiepe sifons met een inbouwdiepte van 4 cm. Mijn begrip is dat een sifon helpt om geuren uit het riool te voorkomen door de lucht d.m.v. water te blokkeren en ik vroeg mij af of een ondiep sifon dat even goed doet als een dieper sifon. De afvoer zit in de vloer verwerkt dus qua afschot geen issues.

Indien de diepte niet echt uitmaakt kan ik mij de moeite besparen om een deel van de vloer uit te bikken. Als het wel uitmaakt is dit uiteraard de beste optie en doe ik graag wat extra werk.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Dimkal

  • #2
  Standaard hoort een waterslot 5cm of gelijkwaardig aan 5cm te zijn. De 5cm is berekend op verdamping tijdens geen gebruik en heveleffect door onderdruk. Met een 5cm slot kom je al gauw op de 9cm inbouwdiepte. In de markt kom je in grote getale ondiepere sifons tegen met inbouw van rond de 6cm ook wel renovatie sifons genoemd. Deze hebben een waterslot van amper 3cm. Vaak functioneert dit prima, maar vaak gaat dit ook wel mis als er bijvoorbeeld ook gekozen wordt voor kleine diameter aansluiting bijvoorbeeld 40mm of 32mm in plaats van 50mm en als het afschot niet oké is of de beluchting vanuit de standleiding is onvoldoende. Tel de puntjes bij elkaar op en het resultaat is een groter risico op een slurpend sifon, of stankoverlast zeg maar.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  14
  10

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu