Sifon spoelbak punt vaatwasser

Yuri1970

 • #1
Hallo Allemaal,

Ik moet binnenkort voor mijn nieuwe spoelbak ( onderbouw ) een sifon plaatsen, wat vermoedelijk met de nieuwe keuken wordt meegeleverd.
Ik zit ik met het volgende probleem denk ik , wanneer ik een een nieuwe sifon met een toetje voor de vaatwasser als setje ga plaatsen zal de afvoer buis hoger gaan liggen, dit zou ik kunnen oplossen door de afvoerbuis te verkorten en weer te lijmen met een tussenstuk.
Standaard sifons met vaatwasser punt, zoals ik het nu heb zal niet passen.

Ik vroeg me af of het ook mogelijk is mijn afvoer is voorzien van een T stuk, lege afvoer gedeelte is afgedopt.
Zou ik bv zie afbeelding een 40 mm vaatwasser punt kunnen lijmen op dit punt, ik neem aan dat er een bocht gecreëerd moet worden voor de stank.

De leiding zit al 20 jaar goed vast, en is al reeds voorzien van een tussenstuk, wil niet te veel snijden om de huidige afvoer buis te verkorten.

Ik zou graag jullie tips willen ontvangen hoe ik dit zou kunnen realiseren.

sifon.jpg Vaatwasser punt.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  maar als er een nieuwe keuken in komt dan zijn er ook maat tekeningen bij waar de afvoer en waterleidingen moeten komen, dan moet je je afvoer wel aanpassen.
   

  Yuri1970

  • #3
  Hoi Henk253,

  De spoelbak en afvoer komen op dezelfde plek terug. ik heb hier en daar gelezen dat zo een toetje voor de vaatwasser met de sifon een gorgelende geluid maakt als de afvoer van de vaatwasser loopt. Vandaar dat ik dacht kan ik de lege afdop gebruiken voor de vaatwasser. Hoef ik de afvoer niet in te korten
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  je kunt het gebruiken maar je moet ook een aansluiting maken voor je inlaatcombinatie afvoer.
  En sommige keukens hebben achter geen ruimte dan moet je afvoer ook aan gepast worden.
  Bij zo`n tuitje met een sok als je die in je afvoer zet heb je geen controlle als je afvoer verstopt raakt en misschien de vaatwasser in stroomt.
  Als je boven de sifon hoor je hem stromen maar als verstopt is zie je het in de spoelbak.
   

  Yuri1970

  • #5
  Wat bedoel je met inlaat combinatie? Heb je een tip wat ik dan het beste kan doen. Huidige situatie is 20 jaar oud nooit problemen of lekkages gehad 1 keer per 2 jaar afvoer verstopt maar dan lukt het met rrs wel.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  ScreenHunter 1633.jpg

  Je hebt hier een nieuw aangelegde inlaat combinatie daar moet ook een afvoer aan voor het condens water en zag ook nog de slangen van een nieuwe kraan met 2 koudwater voedingen.
  Je laat ook maar een klein stukje zien, eerst maar wachten wanneer je de maten van de nieuwe keuken aansluiting hebt.
   

  Yuri1970

  • #7
  Henk253,

  De nieuwe aangelegde inlaatcombinatie is voor de Quooker boiler.. wat glimt is nieuw aangebracht. klopt hier moet ik een klein gaatje boren in de afvoer voor de quooker.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu