Siemens Vaatwasser zoutreservoir lekt

Tomaz

  • #1
Hallo experts!

Ook wij hebben helaas te maken met de welbekende F-code aan deze vaatwasser. Bij het zoeken naar een oplossing voor het probleem veel gebruik gemaakt van dit forum, maar door alle mogelijke oorzaken zien we even de bomen door het bos niet meer...

De bodemplaat was vol gelopen en door de machine schuin te houden hebben we het water laten weglopen. Dit resulteerde meteen in een werkende machine, maar helaas een dag later alweer de F-code. Het labyrint ziet er zo uit:



En aan de onderkant ziet het er zo uit:



Nu hebben we al een heel pak soda verbruikt en dat heeft niet geholpen. Tijdens het draaien van een programma zien we ook zo snel niets lekken wat de bodem nat zou kunnen maken.

Wat is nu de meest logische volgende stap voor ons? Dat hele plastic geval loshalen en reinigen? Wachten in een bepaald programma om te kijken of er opeens iets overstroomt/lekt? Of iets anders?
 

Storingsmonteur

  • #2
Je zult toch de machine moeten laten draaien en dan kijken waar de lekkage vandaan komt. Inlaathuis op de foto is nog een oud type, maar dit hoeft geen probleem te zijn. Loopt het inlaathuis niet over bij het leeglopen van het labyrint?
 

Tomaz

  • #3
Na een hoop testen zijn we erachter dat het water via de onderkant/zijkant van het zoutreservoir lekt:



Er lijkt een beetje roestvorming te zitten rond die kleine inlaatjes. Duidelijk is in ieder geval dat dit zorgt voor het langzaam vollopen met water op de bodemplaat...

Onderdeel vervangen? Andere oplossingen?
 

Storingsmonteur

  • #4
De witte ring kun je er gewoon afschroeven. Onder de bodemplaat zie je dan de rubber afdichtingsring. Als het RVS hier aangetast is door zout en er zitten gaatjes is dan kun je die dichtsolderen met speciaal soldeertin.
Soms zit de witte ring gewoon los en lekt hij daardoor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu