Siemens vaatwasser SE65M352EU/10 (FD8701) droogt slecht/niet

PhilippeV

 • #1
Ik heb een siemens vaatwasser SE65M352EU/10 (FD8701). Na 2 jaar vertoont hij kuren. De vaat blijft nat en de programma's duren langer dan normaal. Alleen op het programma Intensief (70 graden) VarioSpeed is de vaat af en toe droog. In de handleiding lees ik dat met VarioSpeed een versneld wasprogramma wordt doorlopen met een verhoogde temperatuur met gelijkblijven resultaat. Regelmatig stopt de vaatwasser tijdens het programma met een zenuwachtige pieptoon en geeft hij een watertoevoer indicatie. Als ik dan de vaatwasser een keer open dicht doe gaat hij verder met het doorlopen van het programma. Na de wasbeurt ligt er een plasje water midden voor de vaatwasser. Het is niet veel maar het is moeilijk te traceren waar het water vandaan komt. Het front paneel aan de voorzijde is verder helemaal droog.

Ik heb de vaatwasser met Soda en verschillende schoonmaaktabletten geprobeerd te reinigen, echter zonder resultaat. Watertoevoer slang heb ik losgemaakt en het filter gecontroleerd. Verder heb ik alle filters gereinigd tot en met het schoepenrad aan toe.

Heeft er iemand een idee wat er aan de hand kan zijn met mijn vaatwasser?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  U hebt in elk geval 2 jaar garantie op het apparaat.
  Neem contact op met de fabrikant en leg het probleem voor, u mag namelijk verwachten dat zo'n machine langer probleemloos functioneert dan 2 jaar.
   

  Storingsmonteur

  • #3
  Dan moet je toch echt contact opnemen met de leverancier, en niet met de fabrikant.
   

  PhilippeV

  • #4
  Dank je voor het advies. Ik heb contact gehad met de leverancier. Die heeft mij doorverwezen naar de serviceafdeling Zij willen graag een monteur sturen. Echter valt de vaatwasser buiten de garantie en zijn de voorrijkosten, onderzoekskosten en eventuele materiaalkosten voor mijn eigen rekening.

  Ik lees op op de site consuwijzer dat je als koper na het verstrijken van de standaard fabrieksgarantie nog steed rechten hebt op basis van de verwachte levensduur van een apparaat. Het is in mijn ogen alleen moeilijk te bepalen wat de verwachte levensduur is van mijn vaatwasser bij normaal gebruik. Ik ga contact opnemen met de service afdeling en kijken in hoeverre er aansprak gemaakt kan worden op kosteloze reparatie na het verstrijken van de termijn van de fabrieksgarantie. Zal wel een moeilijke discussie worden. Maar wie weet.....
   

  PhilippeV

  • #5
  De service afdeling heeft mij helaas niet veel verder geholpen. Opnieuw heb ik het labyrint van de vaatwasser gedemonteerd (linkerzijde vaatwasser). Links bovenaan het labyrint zat enorm veel vervuiling. Kleing zwart vlottertje zat volledig vast door aangekoekt vuil. In eerste instantie had ik het idee dat dit weinig kwaad zou kunnen, echter na verder gelezen te hebben op dit forum en de siemens site kwam ik erachter dat deze vaatwasser voor het droogproces gebruik maakt van condens. Uiteindelijk heb ik met veel pijn en moeite de vervuiling eruit gekregen door met respectievelijk azijn, afwasmiddel en muscle ontstopper te weken. Nadat het vuil er volledig uit was het probleem volledig opgelost en kan ik mijn vaatwasser weer volledig zonder problemen gebruiken. Dit ter afsluiting van dit onderwerp.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Mooi dat het opgelost is, bedankt voor de melding.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu