Siemens vaatwasser SE64630EU/12 stopt na 15 seconden

Bert van Vrouwerff

 • #1
Ik heb een Siemens vaatwasser SE64630EU/12 met een waterstop van Bitron type 902.

Het programma (willekeurig welk programma) stopt na 15 seconden.
De lampjes blijven aan en knipperen niet als zijnde een storing.
Alleen na een reset kan het programma weer gestart worden en dan wederom na 15 seconden stopt deze.

In eerste instantie dacht ik dat de waterstop van Bitron type 902 defect was, omdat ik geen water hoorde lopen.
Door de Bitron rechtstreeks aan te sturen met een externe schakelaar weet ik zeker dat de waterstop water doorlaat en in de machine komt.
Maar ook dan schakelt de machine na 15 seconden uit.
Daarna als ik weer start, wordt het water (dat er zojuist ingepompt was via de externe watertoevoer) wel afgepompt.
Dus de afvoerpomp werkt prima.

Wie kan mij helpen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sleutelmeneer

  • #2
  De vaatwasser gaat eerst afpompen. Dat is de bedoeling. Na het afpompen gaat hij water pakken. Er zijn allerlei ventielen die daarmee te maken hebben en de aansturing daarvan. Er zit volgens mij gewoon een waterslot aan de aanvoerslang als het goed is dus is snap je waterstop niet helemaal of bedoel je dat er bitron op het waterslot die aan de aanvoerslang vast zit staat ?

  Dit is wel een oud beestje uiteraard haha, 1998. Spanning naar waterslotventiel komt vanuit module en het stekkertje zit achterop de vaatwasser waar de aanvoerslang het apparaat binnen komt. Komt hier wel 220v ? Hij stopt geef je aan, bedoel je dat hij niks meer doet verder of dat hij het programma heeft afgebroken ? In dat geval zou er eigenlijk wel een indicatie van indicatie van lampjes moeten komen. Als je hem wat langer zn ding laat doen verschijnt er ook geen storing ?
   

  Bert van Vrouwerff

  • #3
  Er zit volgens mij gewoon een waterslot aan de aanvoerslang als het goed is dus is snap je waterstop niet helemaal of bedoel je dat er bitron op het waterslot die aan de aanvoerslang vast zit staat ?

  Ja, ik bedoel de bitron waterslot aan het einde van de slang. Deze krijgt geen spanning vanuit de machine. Dus had ik hem tijdelijk even extern van spanning voorzien en dan komt het water wel in de machine. En bij de volgende start cyclus (na een reset) pompt hij het water ook weer netjes af.

  Hij stopt geef je aan, bedoel je dat hij niks meer doet verder of dat hij het programma heeft afgebroken ? In dat geval zou er eigenlijk wel een indicatie van indicatie van lampjes moeten komen. Als je hem wat langer zn ding laat doen verschijnt er ook geen storing ?
  Hij stopt inderdaad en doet niets meer, lampje van het gekozen programma blijft branden maar voor de rest gebeurt er niets. Ook als ik hem zo een tijdje laat staan verschijnt er ook geen storing en moet ik hem weer resetten.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #4
  Geribbelde slang , niveauregelaar schoon?
  Is genoeg over te vinden....
   

  Sleutelmeneer

  • #5
  Lijkt op defecte printplaat als de aanvoerslang geen spanning krijgt. Volgens mij doen deze machines niks tussen het afpompen en water halen behalve niveau controleren met eenn niveauschakelaar (of hij daadwerkelijk leeg is,) de nieuwere controleren dan allerlei waardes maar dit type moet gewoon 220v op ventiel zetten voor zover ik weet.
   

  Bert van Vrouwerff

  • #6
  Dank voor je snelle antwoord. Als de printplaat kapot is zal het kostentechnisch niet echt meer de moeite lonen om hem te repareren denk ik als deze al 23 jaar oud is.
  Het zal wel een nieuwe vaatwasser worden.....
   

  Sleutelmeneer

  • #7
  Tja, je zou de print kunnen demonteren en ff checken of daar wat gekke dingen gebeuren. Zit boven in de deur. Misschien is er wel een draadbreuk allemaal mogelijk. Maar eerlijk gezegd is het verstandiger een nieuwe te kopen. Die zijn weer stiller en zuiniger en dan kun je er weer tegenaan voorlopig als het goed is. 23 jaar is wel bovengemiddeld oud voor een vaatwasser.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #8
  Nivearegelaar en waarschijnlijk water op de bodemplaat doordat deze overstroomd.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu