Siemens vaatwasser maakt sinds kort bromgeluid SE54A560/35

Aardbeix15

  • #1
SE54A560/35 fd8207 830017

Onze Siemens vaatwasser (uit 2005 denk ik, we hebben het huis een half jaar geleden gekocht dus weet het niet precies) maakt sindskort een bromgeluid tijdens het afwassen. Het afwasresultaat is nog steeds goed. Hij heeft het dus een half jaar in ons bijzijn normaal gedaan en er is niets veranderd in de keuken.

Bij alle programma's (kort, heet, auto etc. met/zonder vaat) is na het afpompen van evt. overtollig water, dit klinkt normaal, voor bijna 75% van de tijd in het programma een constant brom/ratel-geluid te horen. Het einde van het programma klinkt ook weer normaal. Het lijkt of hierbij een onderdeel waar water doorheen gaat aanloopt.

De vaatwasser is schoon, alle zeven zijn schoon. In heb de onderplaat van de keuken al weg gehaald en het lijkt dan van in de machine rechtsvooraan te komen, het geluid. De waterstop zit in het kastje links maar daar komt het geluid niet vandaan, die kraan staat volledig open. Alle slangen onder het apparaat liggen niet in de knel.

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn en of het zelf is te verhelpen? En weet iemand een geschikte monteur in de omgeving (verwijderd)?

Alvast bedankt voor jullie ideeën

Adreseen worden hier niet verstrekt, daar zal je zelf naar op zoek moeten, mod.
 

Aardbeix15

  • #2
Zou het nog iets bij de motor kunnen zijn waar ik zelf bij kan vanaf de voorkant mbv een troxschroevendraaier? En geluid komt dus van rechtsvooronderaan, is daar soms ook een schoepenwieltje wat ik zelf kan schoonmaken, waar wellicht iets in zit?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu