Siemens vaatwasser IQ700 storing E18

Mar-S

  • #1
Hallo,

Ik heb een Siemens vaatwasser type SD6P1S SN278I03TE/04 deze is inmiddels 4 jaar oud en werd na een jaar al gerepareerd in de garantie op een storing E19. Door siemens werd toen het afloop ventiel(00631199) vervangen en de vermogensmodule. Vaatwasser deed het weer prima daarna. na zo'n 2 jaar net uit de garantie begon hij storing te geven tijdens de "Auto" programma's met de code E18. De handleiding zegt hier dat ik de water toevoer moet controleren. Dat heb ik allemaal gechecked en kon geen kalk of vuil ontdekken. Ik ben toen de vaatwasser gaan gebruiken op het "ECO" programma en dat ging zo'n 1,5 jaar goed en zonder storingen. Maar nu is de storing E18 terug ook op het Eco programma. Het rare is dat hij toen soms het programma nog afmaakte. Nu als ik de vaatwasser start op het eco programma dan begint hij gewoon met pompen/ voorspoelen daarna reinigen. Als hij dan een tijdje op reinigen staat dan stopt hij abrupt en geeft hij storing E18. Ik hoop dat iemand hier een idee heeft waar ik dit in kan vinden. Het punt is dat ik binnen enkele maanden ga verhuizen en de vaatwasser uiteraard werkend moet achterlaten. Wil best een onderdeel vervangen maar moet wel weten welke inplaats van diversen componenten te vervangen. Hoop dat iemand hier een idee heeft of ervaring met deze storing.

Bedankt alvast.

Groet Mar
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Ik vermoed de flowmeter , bij een AUTO programma wordt toestel vaak wat warmer dan bij ECO wat ook zou kunnen duiden op een slecht contact op het printje van de flowmeter.

 

Mar-S

  • #3
S.oldeerbout schreef:
Ik vermoed de flowmeter , bij een AUTO programma wordt toestel vaak wat warmer dan bij ECO wat ook zou kunnen duiden op een slecht contact op het printje van de flowmeter.
Hoi S.oldeerbout, bedankt voor je reactie. Ik heb daar idd ook naar gekeken en dit is niet een heel kostbaar onderdeel. Kan je hierbij alleen het printje overzetten of beter inclusief het rad?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu