Siemens vaatwasser 65560 module demonteren

Leonard

  • #1
Ik heb storingsproblemen met mijn stuurelectronic, hetgeen voorgangers op dit forum ook al hebben beschreven. De module met serienummer 264636 dient daarom vervangen te worden.

Ik heb inmiddels de voorplaat gedemonteerd door alle schroeven (10) los te draaien en het grote hoofdpaneel en keukenfrontplaat zijn verwijderd. Ik kijk dus als de deur dicht is tegen de onderkant van de module. Daarvoor zie ik een dunne aluminium afdekplaat welke met een soort u-profiel aan de bovenkant van de deur vastzit met 2 schroeven. Als ik deze losdraai kan ik de hele bovenkant losmaken.

Hoe kan ik de module demonteren?
 

Wittenico

  • #2
Op de voorzijde van het bedieningspaneel zit waarschijnlijk een sticker. Achter die sticker zitten 2 stukken metaal verbogen zodat de module er niet uit schuift en zitten 2 gaten eronder waar je een soort borging moet weg drukken zodat je hem eruit kunt halen.

Voel met je vinger over de sticker en zoek naar die gaten en snij/druk het los
 

Leonard

  • #3
Ontzettend bedankt voor de raectie waardoor ik inmiddels de module heb kunnen los weten te maken.
Vervolgens heb ik alle bedrading los gemaakt en opnieuw terug gezet. Daardoor is het me gelukt de vaatwasser weer aan de praat te krijgen, maar helaas na 1 spoelbeurt is hij weer gestopt.

Waarschijnlijk toch een nieuwe module aanschaffen. Wordt dus vervolgd.
 

Leonard

  • #4
Ik heb de nieuwe besturingsmodule vandaag aangeschaft bij een onderdelenleverancier (link verwijderd, moderator). Alles draait weer als nieuw!

Bij de nieuwe module is een anti-condenssticker bijgesloten die aan de voorkant geplakt dient te worden en daardoor een aaantal gaten in het aluminium afdicht. Klaarblijkelijk is de module erg gevoelig voor condens.

Echter de tijden voor de wasprogramma's stemmen niet overeen met de tijden van de vorige module.
Kan dit handmatig gewijzigd worden of zijn de tijden door Siemens in de loop der jaren aangepast?
 

Co de Witgoedman

  • #5
Moduul leert van het gebruik, tijden passen zich vanzelf weer aan.
 

Leonard

  • #6
Co en anderen, dank voor jullie adviezen!

Betekent Co's laatste advies dat de nieuwe tijd van 64 minuten voor het snelprogramma straks automatisch weer teruggezet wordt naar de oorspronkelijke tijd van 30 minuten?
 

Wittenico

  • #7
Heb je de stekker die aan de zijkant van de module zit wel weer overgezet
 

Leonard

  • #8
Ja alles weer netjes op z'n plaats!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu