Siemens vaatwasmachine opstart fout?

Duinsel

  • #1
Hoi,

Mijn Siemens SN65E001EU/17 vaatwasser van 3jr oud heeft een eigenaardig probleem. Bij het starten van een programma draait eerst even de afvoerpomp, dan de circulatie pomp, en dan wat langer weer een (circulatie) pomp. Dan volgt een piep en een waterfout (kraantje).

Echter:

Wanneer bij de derde pompstap de deur heel even open en dicht wordt gedaan start gelijk de waterinname, en wordt het programma verder zonder problemen doorlopen. Een klein kiertje is genoeg, het lijkt alleen nodig dat de magneetschakelaar het process even onderbreekt.

Omdat het programma goed doorlopen wordt lijkt het dat alle pompen en kleppen goed werken. Het labyrint heb ik schoongemaakt, maar dat maakte niets uit voor het probleem. Ik denk nu aan iets in de electronica of sensors, maar ik weet het niet zo goed meer.

Heeft iemand een idee waar ik het verder kan zoeken?

Bedankt,

Martijn
 

EKPATRICK

  • #2
Grote kans dat de circulatiepomp het probleem veroorzaakt, voor dit type is een vervanger.
De huidige pompen hebben regelmatig problemen met deze klacht als gevolg.

Volgens mij is hiervoor een coulance regeling via de fabrikant.
Je zult dit probleem even voor moeten leggen en kijken wat ze er aan willen doen.
 

Duinsel

  • #3
Bedankt voor je antwoord, interessant! Ik was wat terughoudend om de monteur erbij te roepen wegens de kosten. Maar als het klopt wat jij zegt dat vallen de kosten wellicht mee, en zou het toch een onderdeel betreffen wat voor mij lastig zelf te vervangen is.

Het zou kunnen kloppen van die pomp, want hoewel het start probleem al langer duurt begint de pomp de laatste tijd ook minder gezond te klinken. Ik was daardoor minder geneigd er geld in te steken, maar als dat twee kanten van hetzelfde probleem betreft wordt dat weer aantrekkelijker.

Martijn
 

Duinsel

  • #4
Het is een monteurklus geworden. Hittepomp is vervangen, alles lijkt weer te werken. Een kersenpit lijkt de pomp de das om te hebben gedaan. Dure pit, bijna 300,- met arbeid en voorrijden...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu