Siemens vaatw. SE65560/21 doet niets meer

Marco1

  • #1
Hoi,

Onze 6 jaar oude Siemens vaatwasser doet helemaal niets meer, zelfs het display en de lampjes bij de toetsen werken niet meer.
Het gaat om de SE65560/21 FD8007 030693.

Kort voor dit probleem ontstond heb ik hem op het eind van het programma heel lang horen pompen. Bij het openen stond er water onderin en zoals gezegd ook geen display etc. meer.

Jullie forum doorzocht, mijn vermoeden; door vervuling kon pomp niets meer wegkrijgen, is blijven draaien en heeft printplaat opgeblazen?
Ik lees namelijk dat er in de meeste vaatwassers geen zekeringen zitten, waardoor bij electirische problemen vaak de printplaat meegaat.

Kast opengemaakt en eerst maar eens alles schoongemaakt, was behoorlijk nodig. Eerst de soda-methode en daarna labyrint, vlotterkamer en dikke slang onderin helemaal verwijderd en grondig gereinigd. Alles weer in elkaar en geen resultaat.

Verdenk nu dus nog steeds de printplaat. Kan iemand mij helpen met de volgende vragen:
- zou mijn diagnose kunnen kloppen?
- hoe bouw ik überhaupt de printplaat uit (heb al geprobeerd, maar krijg noch de doos noch het deksel los)
- wat moet ik aan actuators, sensors etc testen voordat er een nieuwe printplaat ingaat, om zeker te weten dat de oorzaak verdwenen is.

Bedankt!
 

Janavg

  • #2
Ik neem aan dat je gemeten hebt of er spanning op de schakelaar staat en dus ook op de print? Zo ja dan is het vermoeden dat de print defect is zeer groot.


groet jan
 

Marco1

  • #3
Bedankt voor je reactie.

Ja dat had ik inderdaad al gechekt. Net nog even gedaan.
Op de blauwe kabel die de schakelaar ingaat staat spanning.
Schakelaar werkt en geeft in aan-stand spanning op de roodwitte draden ernaast. Deze loopt naar printplaat en geeft ook daar spanning.

Groet,
Marco
 

Co de Witgoedman

  • #4
Net als wat Jan en u ook al vermoeden gaat mijn verdenking ook naar de print....
 

Marco1

  • #5
OK, dan ga ik de plaat bekijken, probleem is allen dat ik het deksel hiervan niet loskrijg.
Ik zie rondom een soort klemmetjes zitten die ik los krijg. Probleem is dat rechts het deksel strak tegen de binnenrand van de deur zit, en aan de bovenkant (zeg maar bij de knoppen) verdwijnt doos plus deksel in een soort U-profiel waardoor deksel niet omhoog kan.

En als het de printplaat zou zijn, zou deze dan gesneuveld kunnen zijn door een pomp die te lang heeft staan zwoegen. Of moet ik nog op zoek naar meerdere andere oorzaken.

Groet Marco
 

Marco1

  • #6
Ik heb de printplaat uitgebouwd en gecontroleerd, maar zie geen zichtbare schade. Geen ontplofte onderdelen, doorgebrande contacten, niets.

Alles weer in elkaar, de enige verandering was dat een aantal maal bij inschakelen er een pieptoon te horen was. Nu, een dag later doet hij dit niet meer. Het display geeft verder nog steeds geen enkel signaal, ook geen lampjes.

foto's van voor en achterkant van de printplaat zal ik bij voegen. Wat zou er toch aan de hand kunnen zijn. Zit er ergens iets van een zekering, sensor o.i.d. die het display van de machine uitzet?
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #7
Hoi Marco,

Het is wat lastig om de printplaat er in details op te zetten. Ik stuur de afbeeldingen door naar de witgoedspecialisten die hierboven geantwoord hebben zodat zij er naar kunnen kijken.
 

Co de Witgoedman

  • #8
Het lag niet aan Ralf dat het even duurde voordat er gereageert werd, maar ik heb zojuist pas de mail geopend.

Indien er wel spanning op de print komt, maar er branden geen lampjes en de machine doet verder niets, dan is de kans 99,9 procent dat de print defect is, ben zelf geen andere oorzaak tegen gekomen.

De oorzaak zit vermoedelijk in de processor IC die defect is, en daar is niet aan te komen, noch dat er iets aan te zien is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu