Siemens oven problemen (HB33AB.50)

Panamathor

 • #1
Ik heb deze mooie Siemens HB33AB.50 oven maar hij is er mee gestopt.

Ik heb op een andere groep in huis kortsluiting gehad (losse draadjes in lampje) waardoor ook de hoofdschakelaar eruit knalde. Sindsdien het probleem.

De klok werkt.

Als ik aan de verwarmingsmethode knop (links) draai gaat de kleine fan bovenop keurig draaien en de blauwe LED ook. Maar als ik de temperatuur in wil stellen gebeurd er niks: LED gaat niet branden. Fan achter in oven ook niet. Ovenlampje krijgt geen spanning.

De handleiding van de oven zei: 'draai een paar keer aan de knoppen' . Dat helpt dus niet :-(. Alles is netjes schoon en geen losse draadjes...

Wie heeft raad?

siemens-oven-1.jpg siemens-oven-2.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Repair-man

  • #2
  Op de foto zie ik het klokje nog op de "instel" stand staan. Dat gebeurt altijd zodra je de oven van de spanning afgehaald hebt. Als je de oven daarna weer op de spanning aansluit dan geeft het display 0:00 aan en het klok symbooltje brandt. Dan kan het zijn dat intern een relais van de klok niet geactiveerd wordt. Stel dus eerst de klok in.
   

  Panamathor

  • #3
  Repair-man, je bent een kanjer !!!

  Dank!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu