Siemens koffiezetapparaat

Benz

  • #1
Ik heb een siemens tc 911 (porsche design) koffiezetter. Van de waterkan is het kogelklepje verdwenen, ik heb alleen een veertje en een kunststof ringetje. Ik zie een groen kogeltje onderin het apparaat zelf liggen, maar weet niet of dat er bij hoort. Wie kan me aan een tekening helpen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Vanaf het verwarmingselement eerst het kogeltje, dan het veertje en dan het ringetje.
Het kogeltje fungeert als terugslagklep zodat het hete water niet terug kan lopen in de spiraal van het verwarmingselement.
 

Benz

  • #3
Bedankt voor je reactie.
Het betrof de koudwatertank, inmiddels heb ik het weer voor elkaar; ik miste het kunststof afsluitertje, heb ik weer gevonden.
Van bovenaf in het reservoir krijg je; een kunststof ringetje, dan van de onderkant af; de veer en de afsluiter. Je kunt dan water vullen zonder dat het er weer uit loopt en als je hem op het apparaat zet, wordt de afsluiter opengedrukt en loopt het water de verwarmingsspiraal in. Ik had hem een tijd niet gebruikt en door achterblijvend kalk, kwam het geheel los toen ik het waterreservoir er van af tilde. Het is nogal een fragiele constructie waarbij het kunststof ringetje in feite tegen de veerdruk in alles op zijn plek houdt. Het heet Porsche design maar...... ik hoop voor die Porsche rijders dat die auto's degelijker in elkaar geschroefd zijn.
Heb hem direct ontkalkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu