Servoklep op aan of retour van vloerverwarming zetten

Duke80

  • #1
Hallo,

ik had een vraaag betreffende vloerverwarming.
Ik heb een AWB thermomaster ketel met daaraan een therminon 5000 4 zones vloerverwarming unit.. deze unit heeft bij de aanvoer een thermostaat kraan(om max temp vloerverwarming in te kunnen stellen).

nu wil ik per zone de vloer kunnen regelen dit omdat onze keuken (met vloerverwarming) op het zuiden zit en de thermostaat van de CV in de woonkamer (noorden). om dit op te lossen heb ik per zone een servoklep besteld (0-10v) en een losse thermostaat voor de instelling van de keuken temperatuur. mijn vraag is nu kan ik voor een betere regeling deze klep op de retourleiding van een vloerverwarmingszone plaatsen?.. of moet ik deze op de aanvoerleiding van een zone plaatsen of zal zit helemaal geen verschil maken..

alvast bedankt!
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het maak dit verschil,let op de pijl -stromingsrichting van de klep.
 

Chathanky

  • #3
Bij de bijbehorende ventielen kom je om die reden ook op de aanvoer uit aan de bovenzijde van het blok. :wink:
 

Duke80

  • #4
Die voorgaande begrijp ik niet helemaal..

de aanvoer van mijn "warm water" naar de vloer zit aan de onderkant van de therminon 5000.. hier zitten standaard geen kranen... maar bij de retour( het door de vloer reeds afgekoelde water) gaat er aan de bovenkant van de therminon weer in.
Op de bovenkant zijn standaard wel kranen gemonteerd en deze wil ik vervangen door de servo kranen.. maar ik vroeg me dus af of het verschil maakt of deze aan de onder of bovenkant van de unit komt.
Het verschil met de pijl snap ik, maar met een verloopstukje kun je de kraan andersom zodat de stroomrichting wel goed staat.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
afbeelding offline

U kunt hem gewoon in plaats van een kraan plaatsen dat is het gemakkelijkst.
 

Duke80

  • #6
Ok..dankjewel..

Het idee om de bestaande kraan te vervangen had ik zelf ook, alleen vroeg ik me af of het een verschil zou maken als ik de servo op de aanvoer zou zetten... misschien dat er hierdoor een betere regeling zou ontstaan.

topic kan wat mij betreft dicht...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu