Separaat toilet of toch in badkamer?

Kim79

  • #1
Hallo,

Ik ga mijn badkamer (laten) verbouwen. Daarbij zou ik het toilet graag separaat hebben, maar behalve de vraag wat me dat zou gaan kosten, vraag ik me ook af of dat qua ruimte gaat lukken. Slaapkamers zijn namelijk niet heel groot.
Ik overweeg om het toilet te verplaatsen naar slaapkamer 2. Wat zouden jullie doen? Separaat of toch gewoon in de badkamer laten?

20210107_175038.jpg
 

Franc1234

  • #2
Voor een toilet moet je al snel rekenen op een afmeting van 800/900x1200mm inwendig. Of dit zo gaat passen in ik niet uit je maatvoering halen.
mals je dat doet; dan zal het riool ook door de vloer naar beneden moeten. Wat zit daar nu onder? Je zal dan een ergens omtimmering krijgen.... als het een houten vloer is, zou je hem daar nog kunnen verslepen voor een gunstigere positie
Het meest eenvoudige is om het in de badkamer te laten. Je standleiding zal nu in de lepe hoek van de trap zitten.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
WC in slaapkamer zal niet lukken.
Je zit te kijken met de afvoer, die naar beneden zal moeten lopen, en dan moet je ook nog waterleiding halen van de badkamer.
Want die kun je niet aansluiten op de afvoer van de badkamer.
Ook hou je dan bijna geen ruimte over in de slaapkamer, en zal het raam in de wc komen, en heb je geen daglicht meer in de slaapkamer.

Alles kan natuurlijk, maar dan zal je beneden onder de slaapkamer een afvoer krijgen over de muur, die ook nog naar buiten moet komen via de vloer en dan ook nog buiten op de bestaande afvoer moet worden aangesloten.
Al met al een bijna niet uit te voeren plan, en zowel zal het zeer kostbaar worden.
Laat de wc gewoon in de badkamer.
 

Kim79

  • #4
Bedankt voor jullie reacties! Dat wordt veel te complex en dus duur... wc blijft waar hij zit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu