Sealer keukenmuur

Pentarou

  • #1
Hallo,

We hebben een gipswand in de keuken achter de keukenkraan. Deze is gestuct, maar is erg gevoelig voor vocht. In het verleden heb ik hiervoor een schrobvaste muurverf gebruikt, maar naar mijn mening werkte dit niet goed. Daarom heb ik de Gamma muurvernis mat gekocht, aangezien deze vochtafstotend zou zijn. Kan iemand bevestigen of dit inderdaad goed is voor dergelijke muren? Of kan iemand een nog beter product aanraden voor optimale vochtbescherming? We willen geen tegels gebruiken of een andere permanente oplossing als achterwand.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een dergelijke vraag is onlangs aan de orde geweest.
Ik denk dat je al een heleboel informatie krijgt, als je dat topic leest:

 

Pentarou

  • #3
Dankjewel Kees. Ik heb al eens een schrobvaste muurverf gebruikt, maar naar mijn mening werkte dit niet goed. Mijn vraag is dan ook of de muurvernis van Gamma ook een goede oplossing kan bieden.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Daar kom je alleen maar achter door het te proberen. Maar zoals je zelf al gelezen hebt ben ik er geen voorstander van, en lag mijn voorkeur bij een professionele muurverf.
 

BM1234

  • #5
Wij hebben een keukenmuur coating (2k) op wit stucwerk aangebracht (kleurloos) en dat werkt uitstekend. Alle kookvlekken zijn met een vochtige doek zonder hard wrijven te verwijderen. Schrobben zal niet gaan vermoed ik maar dat is niet nodig, het gaat er zonder moeite vanaf. Ik mag geen merken noemen maar google op 'wandcoating transparant' en je komt een eind.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu