Schuurwerk plafond opvullen / bijwerken

Plep

  • #1
Beste allen,

Graag had ik de vraag gesteld of het mogelijk is om een schuurwerk plafond bij te werken of te repareren. Momenteel zit er op een plek een vervelende deuk in het zicht. Het schuurwerk is met knauf geelband aangebracht.

Is het mogelijk om deze deuk op te vullen en eventueel met een mesje het structuur / de draai door te trekken (plus dat het optisch acceptabel is)?

Bij voorbaat dank!

IMG_20201028_221157.jpg IMG_20201028_144245.jpg
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Normaal kun je schuurwerk niet repareren doordat je kleur en structuur verschil krijgt. Maar je kunt het proberen zoals jij zegt.
Het spijt me zeer dat ik het zeg maar wie dit heeft gedaan is geen volwaardige stukadoor. Ik zie nog bobbels van het messen. En rond geschuurde grove krassen. En het gewenst schuureffect door het zilverzand in de geelband ontbreekt.
 
  • Like
Waarderingen: Plep

Plep

  • #3
Dit was het resultaat vooraf het laatse werk (heeft drie keer moeten gebeuren, de eerste twee keer met schuurkalk + wit cement + flevopol was een grote golfbaan). Het laatste werk (eerste post) vinden wij nu acceptabel, alleen baal ik vooral van de (zet)deuk.. Na vier keer is het nog niet perfect, maar dat schijnt heel erg lastig te zijn in deze tijd (of mijn verwachtingen zijn te hoog?)..

IMG_20201006_165931.jpg IMG_20201006_170448.jpg
 
Laatst bewerkt:

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dit is geen schuurwerk. Schuurwerk is die laag aan brengen zoals je iets zou schuren dus draaiende bewegingen en dit is bewust een patroon van waaiers in die laag aanbrengen. Zal ook wel een naam hebben. Ik meen dat ze die waaiers met een speciale spons in die laag kregen.
 
  • Like
Waarderingen: Crxzeeland

Plep

  • #5
Dat was met een oranje (schuur) spons.

Edit:
*Quote even voor de goede orde verwijderd.

Ik heb een proefstaal gemaakt met geelband, alleen het lijkt er op dat deze wat beige/bruin blijft. Dit is na een paar dagen drogen. Normaal is knauf geelband toch vrij wit? Heeft iemand nog tips/trucks om het optisch te verdoezelen (structuur is geen probleem, mij gaat met vooral om het wit/kleur).
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
Geelband droog geheel wit op.
Met een oranje spons lever je grof(boeren) schuurwerk op. Fijn schuurwerk met een gele fijne spons.

Als je om fijn schuurwerk vraagt en dit is na 4x het uiteindelijke resultaat. Dan stel je niet te hoge verwachtingen.
 
  • Like
Waarderingen: Plep

Plep

  • #7
Bijgevoegd het resultaat nu het goed droog is etc.

Maar een vraag om niet teveel af te dwalen om de hoofdvraag StucDennis, als geelband geheel wit opdroogt en ik vul de deuk op, is er dan nog steeds kan op kleur verschil?

NB.
Wij hadden uiteindelijk drie stucadoors bij ons gehad en ik zal je zeggen dat ik heel goed ziek ben van heel de stucadoors die bij ons binnen zijn geweest.. en ik maar denken dat ik te veel eisend ben.. krijg tot nu iedere keer: ja maar het is en blijft handwerk. Heb ook totaal geen zin meer om alles weer in de opslag te zetten en af te plakken etc. Misschien over een jaar of 7.. maar nu snap ik wel waarom ze allemaal een glad plafond willen maken..

IMG_20201105_232615.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ik zie dat deze vorm van een plafond afwerken nog steeds aangeboden wordt. Dus Googlen maar.
Een goed bedrijf vinden is tegenwoordig een hele klus.
 
  • Like
Waarderingen: Plep

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #9
Stukadoors die schuurwerk van deze kwaliteit afleveren kunnen ook geen goed glad gepleisterd plafond maken. Goede stukadoors zijn er wel, maar alles heeft zijn prijs.
 
  • Like
Waarderingen: Plep

Plep

  • #10
De prijs was bij de laatste 31 euro per M2 (1400€ voor 45m2). Bij die voor de laatste 35 euro per M2 (1600€). De eerste heb ik buiten gezet na drie scheve wanden en kromme latei en de zei dat de waterpas niet goed was..

Wat zijn normale prijzen voor een soortgelijk plafond, want ik kan ze zo snel niet krijgen met een dag werk. Haha.
 

Crxzeeland

  • #11
Prijzen doen we hier niet aan
 

Plep

  • #12
Heeft iemand misschien nog tips of adviezen over hoe het mogelijk te repareren is? Of zit er niets anders op dat in de toekomst alles weer opnieuw gedaan moet worden ?
 

RoelieVos

  • #13
Ik heb zelf zo'n plafond en het is heel mooi gedaan. Helaas maakte mijn aannemer direct nadat het al droog was een flinke vlek. De stukadoor kwam terug om te repareren en wist niet beter te doen dan er een flinke dot scuc op te smeren. Toen ben ik zelf aan de gang gegaan. Ik heb een papje gemaakt van krijt (GEWOON SCHOOLKRIJT) de plek uitgehold en opgevuld met mijn papje. Het patroon heb ik er met een hard kwastje heel ingemaakt beetje voorzichtig schuren en niemand kon aanwijzen waar de beschadiging hadad gezeten. Ik hoop dat je er iets aan heb. Zelf zou ik graag weten waar ik een krijtpapje kan kopen. Vroeger in mijn jeugd noemden we het witkalk
 

Nth

  • #14
Op dit forum is het niet de bedoeling om andermans betaald werk te beoordelen.

oplossing van Roelie is een goede mogelijkheid.
of anders een stuk klei pakken (ong 1x1cm en lengte dan de afstand van de waaier) en dat net naast het gat op de waaier plaatsen. Zo maak je een diepdruk van de groeven van die waaier. Dan smeer je gips in dat gat, pak je die klei en als het ware draai je dan met die groeven mee. hoop dat ik het zo beetje duidelijk zeg... evt na drogen wat eraf schuren.... Tis maar een idee, ik heb er geen ervaring mee.
 

robdeb

  • #15
Maar na 2 jaar is de klus ongetwijfeld al geklaard…
 

Nth

  • #16
robdeb schreef:
Maar na 2 jaar is de klus ongetwijfeld al geklaard…
Oohhh ik zie dat nu pas, hahahaha
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu